Több mint 500 lóerős szörnyet készített az egyébként sem gyenge Seat Leon ST Cuprából a német Siemoneit Racing. A Leon ST Cupra 2 literes turbó motorja alapból közel 300 lóerős, azonban ha ez nem lenne elég a Siemoneit több lépcsőben kínál tuning programot az izgalmas kombihoz. A legerősebb csomag kihozza a maximumot a motorból, igaz nem olcsó, hiszen 23.800 Euróba kerül, amely jelentős összeg, tekintve, hogy az autó alapára 38.620 Euró Németországban. A legdrágább lépcső keretében 514 lóerőt és 620 Nm nyomatékot kapunk, amely 3,4 másodperces százas sprinthez elég , míg a végsebesség elektronikusan szabályozott, 280 km/h.

A brutális teljesítményt számos átalakítással, többek között nagyobb turbóval és intercooler-el, valamint átprogramozott elektronikával érte el a német tuner.

A dupla kuplungos 7-sebességes váltó mellé KW felfüggesztést és Audi RS3 fékeket kínál a Siemoneit. A kellő tapadásról Michelin Sport Pilot Cup 2 gumiabroncsok gondoskodnak, amelyek 19 colos felniken feszülnek. Természetesen nem mindenkinek van szüksége több mint félezer lóerőre, a 444 lóerős tuning pack mindössze 14.900 Euróba kerül.