Igaz, hogy csak tavaly mutatták be, de ezidáig nem sok tuning cég nyúlt hozzá a Ferrari újdonságához, a Portofinohoz. Az autót tuningolni persze nem egyszerű, hiszen a Ferrari szinte tökéletes munkát végzett. A német tuner először is a motorvezérlő elektronikát vette kezelésbe, hiszen "plug&play" moduljuk segítségével 78 lóerővel szaporodhat a ménes. A 3,9 literes V8-as ikerturbós motor egyébként sem gyenge, hiszen 592 lóerős, a Wheelsandmore lóerőkúra után pedig 670-re emelkedik a teljesítmény 870 Nm nyomatékkal karöltve. Azt sajnos nem tudni, hogy a gyorsulási adatok hogyan változnak a beavatkozás után, a gyári adat 3,5 másodperces százas és 320 km/h-ás végsebesség. Nem rossz mutatók egy belépő szintű modelltől. A motortuning ára nem olcsó, 3.360 Eurót kér érte a Wheelsandmore.

A német tuning cég nem hagyta parlagon a kipufogó rendszert sem, kézzel készített rozsdamentes acél került a Ferrari alá, amelynek még a hangja is állítható, méghozzá távirányítóval. 

Természetesen a kerekek sem maradhattak ki a sorból, előre 21, míg hátra 22"-os alufelniket kínál a cég, ráadásul négy különböző féléből is választhatunk. Ezek név szerint Fivestar, F.I.W.E., 6Sporz² és Fork. Persze mindegyik gyönyörű, nehéz lenne közülük választani.