A Top Gear újságírójának irigylésre méltó munkája van, hiszen olyan autókat tesztelhet, amelyet egy mezei halandó jó esetben csak egyszer-kétszer pillanthat meg élete során. A 488 Pista a Ferrari egyik legizgalmasabb újdonsága, így nem csoda, hogy a Top Gear nagyágyúja megtáncoltatta a kicsikét. A többszörösen is év motorjának választott V8-as feltöltős erőforrás egyenesen a versenypályáról érkezett a Ferrari motorterébe. Nem meglepő tehát, hogy a 711 lóerő és 770 Nm nyomaték csak úgy repeszti a Ferrari egyik legszebb autóját. No nem mintha bármikor is gurult volna ki csúnya autó a maranellói gyártósorról. 

A Ferrarin nagy volt a nyomás egy ideje, hiszen a McLaren minden idők egyik legjobb sportautójával, a 720S-el rukkolt elő, míg a Porsche is nagyot dobbantott a 911 GT2 RS-el, amelynek egy módosított változata vezeti a nürburgringi körrekordot. 

Lássuk az erőt számokban kifejezve, hiszen a Pista mindössze 2,85 másodperc alatt katapultál százas tempóra, míg a végsebessége több mint 340 km/h-ra. 0-200-ra is mindössze 7,6 másodpercet kell várni, ami azt jelenti, hogy csak kicsit lassabb a Ferrari zászlóshajójától, a méregdrága de gyönyörű LaFerraritól. 

Csakhogy a 488 Pista az egyik legbarátságosabb és legjobban kezelhető sportautó a kínálatban, így kevésbé szakavatott sofőrök is a volánja mögé ülhetnek, köszönhetően a legmodernebb elektronikának és a brutálisan jó futóműnek. 

Ezek miatt lehet az egyik legjobb választás a Ferrari 488 Pista. Egy baj van csak vele, az ára.