Elvileg 2000 lóerős az a kis pöttöm Smart, amelybe gázturbinát épített "őrült" amerikai tulajdonosa. A legszebb az egészben, hogy a jet car közúti forgalomban is használható! A tulajdonos, Bill Berg neve nem lehet ismeretlen azok számára, akik kicsit is érdeklődnek a rakéta autók iránt, hiszen a kolorádói férfi a tulajdonosa a Rocketbilly Racing cégnek. Természetesen a névből is adódik, hogy emberünk nem amatőr tuner, hiszen komoly tapasztalatokra tett szert jet autók építéséből. Példának okáért Bill a tulajdonosa a világ leggyorsabb quadjának és iskolabuszának is. 

Visszatérve a kis Smartra, a pöttöm kétszemélyes egy Huey helikopter gázturbinás motorját kapta meg, amely mintegy 2000 lóerős, és amellyel elméletileg elérhető lenne a 354 km/h-ás végsebesség elérése. Egyébként aki elég bátor a vezetéséhez, az mintegy 9 másodperc alatt gyorsulhat fel vele 274 km/h körüli sebességre. A Huey helikopterből származó erőforrás nem eszik keveset, hiszen közel 60 liter üzemanyagot éget el 5 perc alatt. 

A kis Smart egyébként teljesen közút kompatibilis, még a klíma is működik benne. Bill semmi pénzért nem válna meg tőle, mint mondja, a kisautó igazi családtaggá vált. 

Mondjuk bátor ember lehet, ha ezzel a kis "lélekvesztővel" közel 300-al szeretne száguldani. :)