A MotorsportMagazine előszeretettel teszi próbára korunk legjobb és legerősebb szupersportautóit, ezúttal a McLaren 600LT volt soron, amelynek eszméletlen gyorsulásáról tettek közzé videót.

A Genfi Autószalon jelenleg is tart, hiszen a világ egyik legnevesebb kiállítása március 17-én zárja be kapuit. A McLaren standján természetesen az angol márka is felvonultatta büszkeségeit, ahol leginkább a 720S Spider, a Speedtail és az újdonságnak számító 600LT Spider kapja a legtöbb figyelmet.

A MotorsportMagazine fogta a 600LT kupé változatát és elvitte egy körre, ahol bizony a 0-290 km/h-ás teszt sem maradhatott el. Talán keveseket lep meg, de a 600LT hozza a papírformát és valami hihetetlen gyorsulásról tesz tanúbizonyságot.

Az eredmény nem is lehet meglepetés, hiszen a 3,8 literes ikerturbós V8-as motor nagytestvére szinte legyőzhetetlen. A 600LT esetében 592 lóerőt és 620 Nm nyomatékot termel. Százas tempóra mindössze 2,9 másodperc alatt gyorsul, míg végsebessége 328 km/h-a. Ráadásul a fékei is brutálisak, lévén 200 km/h-ról 117 métert megtéve lassul le álló helyzetre.

Dőljön hátra és élvezze Ön is a videót.