Az Automobili Pininfarina mindössze 150 darabot tervez legyártani a PFO névre hallgató vadonatúj szupersportautójából, amely a tervek szerint legalább 1900 lóerős lesz. A világ legerősebb elektromos sportautójának ígérkezik a PFO, amely a tervek szerint a horvát Rimac erőforrását kapja majd meg. Az Automobili Pininfarina korábban már megerősítette, hogy a tiszta üzemű sportautó kevesebb mint 2 másodperc alatt fog százra katapultálni, míg végsebessége 350 km/h körül alakul. Ráadásul nem kell minden töltőállomáson sem megállnunk vele, hiszen a cég 500 km-es hatótávot ígér.

Az Auto Express információi szerint a PFO-t hajtó elektromotor 1900 lóerő és 2300 Nm nyomaték leadására lesz képes, míg más források 1925 lovas teljesítményről beszélnek. 

Ekkora teljesítmény esetén azt hiszem mindegy, hogy melyik változat valósul meg végül. A lényeg, hogy "házon belüli" riválisától, a Rimac C_Two-tól egy hajszállal erősebb lesz, hiszen a horvát szupersportautó 1888 lóerőt teljesít majd a tervek szerint. 

A formatervért természetesen a Pininfarina tervező stúdió felel, amely neve ellenére különálló cég az Automobili Pininfarinatól. A "Pura" design filozófia értelmében pedig a minimálisra csökkentik a beömlők számát, hogy a lehető legkecsesebb formatervet hozzák létre.

Az autó gyönyörű, igaz mezei halandó számára sajnos elérhetetlen lesz.