Egyelőre nem túl gyors és a levegőben sem bírja sokáig, de egy fülöp-szigeteki férfi olyan drónt épített magának, amellyel képes a levegőbe emelkedni. A "repülő drón autó" feltalálója és kivitelezője Kyxz Mendiola, a projekt pedig a Koncepto Millenya, amely egy ember szállítására alkalmas egyelőre. A drón építése 6 évvel ezelőtt kezdődött és 16 motort, 16 propellert és 16 számítógépet tartalmaz, amelyek segítségével a prototípus mintegy 6 méter magasba tud felemelkedni és elég akkumulátor ideje van ahhoz, hogy 10-15 percig a levegőben is maradjon. A súly minimalizálásának érdekében a jármű természetesen szénszálas műanyag elemekből épült, amely nagyon szilárd is egyben.

Mendiola "repülő autójának" híre néhány hónappal ezelőtt felkeltette a Star 8 nevű ausztrál cég figyelmét is, amely elektromos járművekkel foglalkozik. A vállalkozást annyira lenyűgözte a projekt, hogy együtt működést ajánlottak fel Mendiolának, annak érdekében, a Koncepto Millenyahoz hasonló járművet építsenek. 

Jacob Maimon cégvezető tervei között egy olyan repülő jármű szerepel, amely legfeljebb két utast tud szállítani és az össztömege így sem haladja meg a 200 kg-ot. Ha a tervekből valóság válik, akkor a Future 8 nevet kaphatja a "repülő autó".

A fülöp-szigeteki férfival egyébként az ABS CNB News is készített riportot, melyben elmondta, hogy azóta épít drónokat, amióta a technika megérkezett a szigetországba. Mivel filmezéssel foglalkozik, az volt az elsődleges célja, hogy egy olyan drónt építsen, amely Őt magát is el tudja szállítani utasként.