A Top Gearből megismert Jeremy Clarksont talán egy autó rajongó olvasónknak sem kell bemutatnunk. A fanyar angol humort megtestesítő autós újságíró a The Sunday Times hasábjain nevezte meg az általa legjobban becsült és persze legrosszabbnak ítélt autókat. Sajnos a 2018-ban megnevezett legjobb ötből egy sem elérhető egyszerű halandó számára.

Talán nem meglepő módon Clarkson kedvence 2018-ban a Lamborghini Huracan Performante volt, amelynek még a prototípusát is vezette 2017 év végén. Jeremy igazán elismerőleg szólt az autó motorjáról, hiszen az 5,2 literes V10-es abszolút lenyűgözte a maga 640 lóerejével. Ugyanakkor a top5-ös elit klubba került a Porsche 911 GT2 RS. Ez már csak azért is meglepő, hiszen a brit autós újságíróról köztudott, hogy sose volt 911 rajongó. 

Szintén elismerőleg szólt az Alpina B5-ről, amelyet a BMW legjobb 5-ös sorozatú autójának nevezett, amelyet valaha vezetett. Az ikerturbós V8-as 600 lóerőt teljesít, ráadásul minden luxussal el van látva, mi szem-szájnak ingere. De felkerült még a listájára a legújabb Aston Martin Vantage, valamint a Bentley Continental GT is. 

Egyik szemem azért sír, hiszen Clarkson nem nevezte meg személyes kedvencemet, a villámgyors McLaren 720S-t. :) Talán majd idén. ..