Mindössze 2 éve mutatta be az Alpine az A110-es kupéját, amely a nagy előd nyomdokain született.

A kis francia gyártó már az első verzió bemutatásával is alaposan felkavarta az álló vizet, hiszen az A110 nagy sikert aratott amelyet 1961-től egészen 1977-ig gyártottak. Az utód is sikeresnek ígérkezik, ráadásul az árcímkéje is jobban elérhetővé teszi halandó ember számára.

A kis kupé a klasszikus élményautó elemeket egyesíti magában, tehát fogtak egy viszonylag erős motort, az autó közepén helyezték el, a hajtást pedig a hátsó kerekekre bízták. Az 1,8 literes erőforrás 252 lóerő és 320 Nm nyomaték leadására képes. A turbófeltöltővel felvértezett motorral mindössze 4,5 másodpercig tart a százas sprint, míg a végsebessége 250 km/h. Francia autóról lévén szó talán nem lepődünk meg azon, hogy az A110-ben egy Renault-Nissan közös fejlesztésű erőforrást találunk. A legújabb Mégane RS-ben is hasonló teszi a dolgát, igaz ott 280 lóerőre húzták fel a teljesítményét. 

Az Alpine A110 3-féle felszereltséggel vásárolható meg, az alap Pure verzió pedig már 55.800 Eurótól elérhető Franciaországban. Talán nem egy McLaren 570S, de nem is annyiba kerül, ráadásul rendkívül élvezetes vezetni, amelyet a mellékelt videó is jól bizonyít.