Mi a Carstyling.com Blog és mit írhatok bele?

A blog egy nagy közös internetes naplóként működik, melybe a bejegyzéseket Te, valamint a többi felhasználó írhatja. A bejegyzések a publikálást követően lesznek elérhetők a Carstyling.com összes felhasználója számára. A blog irányvonala elsősorban az autós témakört veszi alapul: ha például változtatsz valamit az autódon, beszámolnál egy rendezvényről, vagy akár egy újonan beszerzett kiegészítőről, a tapasztalataid, élményeid rögtön megoszthatod a közösséggel. Mindemellett bármiről, amit úgy gondolsz, hogy érdekelheti a többi autóst is, és van róla véleményed itt megírhatod - lehet akár a saját autód története, vagy egy nálunk még nem bemutatott vas, vagy akár bármilyen élmény, sztori, amit átéltél, és legalább kicsit köthető a négykerekűek világához. A bejegyzéseid - amint legalább egyet aktiválsz - publikálás után saját oldaladon, valamint a Carstyling.com össznépi blogjában fognak megjelenni - a legjobb írások közül pedig híreink között is szemezgetünk.

 

 

Szabályok

Hogy gyorsan túlessünk a nehezén, mindenekelőtt a szabályokat tisztázzuk, amelyek nagyon hasonlítanak a fórum szabályzatra. A blogor az itt olvasható feltételek elfogadása esetén veheted igénybe. E feltételek változtatásának jogát fenntartjuk, a mindenkor érvényes szabályzat mindig ezen az oldalon található.

 • A blogrendszer a Carstyling.com minden olvasója számára elérhető, bejegyzéseket azonban csak az SMS-szponzorált felhasználók hozhatnak létre.
 • Regisztráció után felhasználói neved és jelszavad biztonságos tárolásáért kizárólag Te felelsz. Valamennyi, a blogban történt aktivitásért, amely a választott felhasználói név alatt történik, Te vagy a felelős. Amennyiben tudomásodra jut, hogy ezen adatokat más személy illetéktelenül használja, lépj kapcsolatba velünk az info@carstyling.hu címen.
 • Az oldal üzemeltetője és szerkesztői a fórum témáiban közzétett adatokért, képekért, szövegekért, és más információhordozókért felelősséget nem vállal. A fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az üzemeltető semmiféle kontrollt nem végez, így semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt - azonban hatósági esetben a blog tulajdonosának adatait kiadhatja.
 • Nem használhatod a blogot arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
 • Nem használhatod blogot reklámtevékenység folytatására, az oldal üzemeltetőjének írásos engedélye nélkül. A blogot tilos vállakozások termékeinek, akcióinak hirdetésére használni, apróhirdetési rovat helyett használni, vagy bármilyen - legfőképpen huzamos - marketing jellegű tevékenységet folytatni, ami az oldal üzemeltetőjét, vagy az oldal partnereinek üzleti érdekeit sérti.
 • A Carstyling.com üzemeltetője moderátoraira ruházza annak a jogát, hogy azokat a bejegyzéseket, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a moderálási elvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációját letilthatják.
 • A blog bejegyzésed publikálásával egyúttal lemondasz valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogodról azt illetően - továbbá hozzájárulsz ahhoz, hogy az oldal üzemeltetője változatlan formában közzétegye (pl. az oldal hírei között)
 • A Fórumunkban közzétett szövegek, képek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a blog bejegyzés publikálását követően a Carstyling.com üzemeltetőjére szállnak, újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában az ő engedélyéhez kötött.
 • A Fórumunkban közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk.

 

 

Moderálási alapelvek


Az Carstyling.com összes blog bejegyzése moderált. A moderációt oldalunk szerkesztői, és az általuk kijelölt moderátorok végzik, a moderálási alapelvekbe, vagy a fenti szabályokba ütköző bejegyzéseket nem publikussá teszik, súlyosabb esetben azonnal törlik a rendszerből. Durva szabálysértés esetén a bejegyzést létrehozó felhasználó regisztrációja permanens letiltásával is számolhat. Az oldalra érkező napi nagy számú hozzászólás, valamint a moderátorok viszonylag kis száma miatt minden egyes bejegyzés napi szintű ellenőrzése lehetetlen. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkansz, amely jelen etikai szabályzatot megsérti, vagy más módon akadályozza a kultúrált társalgást, jelezd számunkra az info@carstyling.hu címen. A moderátorok döntéseit ne kérdőjelezd meg! A staff bármely tagját kritizálni, sértegetni tilos! A bomlasztó, destruktív viselkedés az oldalon figyelmeztetést, egy figyelmeztetés után ban-t von maga után.

Az etikailag nem megengedett bejegyzések a következők:

 • Jogsértő bejegyzések.
  Jogsértő minden olyan bejegyzés, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.
 • Bármely regisztrált felhasználó valós személyes adatait tartalmazó bejegyzések.
  Kivételt képeznek azon esetek amikor az érintett regisztrált felhasználó saját maga hozta nyilvánosságra ezen adatait.
 • Alpári, agresszív, fenyegető hangnemű bejegyzések.
  Elsősorban regisztrált felhasználókat, vagy bármely valós személyt sértő, lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári vagy sértő módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások. Továbbá: gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolásokat tartalmazó hozzászólások.
 • A jó ízlést sértő képeket tartalmazó bejegyzések
  Ebbe a csoportba tartoznak többek között a korhatáros képek is, figyelembe kell vennünk, hogy oldalunkat 18 éven aluliak is látogatják
 • Témát technikailag romboló bejegyzések
  Nagyméretű képek, hosszú szövegrészletek bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, vagy akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.
 • Témát tartalmilag romboló bejegyzések
  Olyan témák, amiknek tényleg semmi keresnivalója az oldalon, összecsapott, értelmetlen, vagy nagy számban létrehozott publikációk.

A nem megengedett bejegyzéseket moderátoraink bármikor, előzetes figyelmeztetés, vagy egyeztetés nékül törlik. A szabályokat huzamosan megsértő felhasználók belépését figyelmeztetés nélkül korlátozzuk, akut, vagy többszörös esetben regisztrációja törlésére, vagy az oldalról történő végleges kitiltásra számíthat.

 

 

Blog bejegyzések felvitele/módosítása

Új blog bejegyzést felvinni, vagy a már meglévőt módosítani a loginolás után megjelenő "saját blogom" gombra kattintva lehetséges. Az itt megjelenő admin felületen találod saját bejegyzéseid listáját, az elérehtő műveletek pedig a blogod státuszától függenek. Ez összesen négyféle lehet:

 • Szerkesztés alatt: publikálásra még nem kerül blog, bármikor szabadon módosítható és törölhető
 • Publikus: már aktivált blog, mely az összes felhasználó számára elérhető. A felvitelt követő 48 óráig a bejegyzés tartalma még szabadon módosítható (ha esetleg elírás, pontatlanság van benne stb.)
 • Véglegesítve: a publikálást követő 48 órán túl a bejegyzés már nem módosítható, és ebben a formájában lesz a világörökség része.
 • Csak a saját blogodban publikus: ez a bejegyzés a közös naplóban nem, csak a saját blog oldaladon elérhető. Ide kerülnek általában a nagyon offtopic, vagy értelmetlen bejegyzések - ha valamelyik bejegyzésed itt látod, nagy valószínűség szerint azt jelenti, hogy nem igazán nyerte meg a tetszésünket. A bejegyzést átkerülte után módosítani nem tudod, viszont a törlésére megadjuk az esélyt.

Egyszerre összesen 5 db bejegyzésen dolgozhatsz aktiválás nélkül, ezután újat felvinni csak valamelyik korábbi publikálásával, vagy törlésével tudsz.

 

A bejegyzések módosítára egy, a Wordhöz hasonló szerkesztő áll rendelkezésre, egyelőre a legalapvetőbb funkciókkal. A bejegyzés címén, és magán a szövegen kívűl rövid ismertetőt (LEAD-et) is megadhatsz, ami publikálást követően a bejegyzés alatt jelenik majd meg a blogok listában.

 

 

Galéria hozzáadása a bejegyzéshez

Képeket a már korábban ismert, viszont jelentősen átalakult user galériák segítségével tudsz: ezt a "galériák kezelése" gombbal éred el. A kiválasztott galériát a rendszer automatikusan elrendezi a bejegyzésben: a legelső kép kerül fejlécként a szöveg fölé, a következ 5 db pedig a szövegblokk alá. A képek mind nagíthatók, a teljes galéria pedig külön linken érhető majd el, mely szintén automatikusan generálódik a bejegyzéshez. A gelériák kezeléséről itt olvashatsz bővebben.

 

 

Cimkék

A címkék az egyes blog-bejegyzések közötti könnyebb eligazodást segítik elő a későbbiekben, akár saját bejegyzéseid, akár az összes többi tekintetében. A címkék kvázi keresőszók, vagy kulcsszavak, melyek segítségével listázni tudsz majd a bejegyzések között, így az adott témában érintett publikációk keresgélés nélkül megtalálhatók lesznek. Címkéket space-szel elválasztva tudsz felvinni, vagy pedig a már korábban használtak közül kattintással adhatsz hozzá az aktuális bloghoz.

 

 

Bejegyzés publikálása

Amennyiben úgy érzed, elkészült a nagy mű, a publikálás jelőlőnégyzet segítségével tudod közkinccsé tenni a többiek számára. A publikálást követő 48 órán túl a bejegyzés már nem módosítható, és ebben a formájában lesz marad meg az adatbázisban. A bejegyzéshez a többi felhasználó is hozzászólhat, a már jól megszokott módon.
A publikáció a közös bloglista mellett egyúttal megjelenik a főoldali BLOG! boxban is, a későbbiekben ez minden bizonnyal mindig csak egy válogatást mutat majd a legfrissebb és legjobb bejegyzések közül.

 

 

User galériák felvitele/módosítása

Új galériát felvinni, vagy a már meglévőt módosítani a loginolás után megjelenő "saját blogom" gombra kattintva lehetséges. Az itt megjelenő admin felületen találod saját bejegyzéseid listáját, az elérehtő műveletek pedig a blogod státuszától függenek. Ez összesen négyféle lehet:

 • Szerkesztés alatt: publikálásra még nem kerül galéria, bármikor szabadon módosítható és törölhető
 • Publikus: már aktivált galéria, mely az összes felhasználó számára elérhető. A felvitelt követő 48 óráig a galéria tartalma még szabadon módosítható és akár törölhető is
 • Véglegesítve: a publikálást követő 48 órán túl a galéria már nem módosítható, és ebben a formájában marad meg az utókornak
 • Publikus blogod galéria: a galéria egy publikus bejegyzéshez tartozik, a publikálással együtt pedig rögtön aktívvá is válik. Ez a galéria már nem törölhető, azonban képeket még tudsz bele tölteni a véglegessé válása előtt.

 

Egyszerre összesen 5 db galérián dolgozhatsz aktiválás nélkül, ezután újat felvinni csak valamelyik korábbi publikálásával, vagy törlésével tudsz. A galériák kezelése teljesen hasonló a régi rendszerben megszokotthoz - a kissé fapados keret hamarosan felhasználóbarátabb felülettel születik újjá.