Első ránézésre egy nagyon dögös Evo V-öt látunk, de jobb ha tudja mindenki, ez a kocsi nem Lancer Evolution és még csak nem is Mitsubishi. Ez egy Gassner Motor 2.0! 
Hogyan? Nos a német rallycsapat, Gassner Motorsport, még 1998-ban, egyenesen a gyárból hozta ki a turbós szedánt, majd két évig használták versenyeken, végül pedig regisztrálták Németországban mint utcai autót, de nem Mitsubishiként, hanem a fent leírt néven. 
 
Juha-Pekka Vainikaien 2016-ban vásárolta az autót Kimmo-tól, aki 10 évig volt az autó tulajdonosa. Ez idő alatt elég sok átalakítást elvégzett a kocsin, mivel azt elég csúnyán összetörték és ha már újra össze kellett rakni, akkor néhány fejlesztést is elvégzett.
 
Újraépítette az alvázat és meg is erősítette azt, behegesztett egy Custom Cages T45 bukócsövet. A padlólemezt és a csomagteret is átalakította és a hátsó részre is egyedi csőváz került a lökhárító mögé. Juha szerint, Kimmo mindenhol fantasztikus munkát végzett, egyedül a motorhoz  nem nyúlt, úgyhogy innentől Juha lépett akcióba. 
 
Mivel volt egy Evo IV a tulajdonában, amiben Evo VII, 4G63 dolgozott, ezért nem volt kérdéses, hogy mi fog történni. A motor kapott néhány minsőgéi alkatrészt, mint például kovácsolt Supertech dugattyúkat, Brian Crower H hajtórudakat és vezérműtengelyeket, Magnus Motorsport szívósort, AMS benzinhidat, KKD leömlőt Tial külső wastegate-tel és Holset HX42 turbót. 
Ezeknek köszönhetően, 1,7 bar töltőnyomás és E85 üzemanyag használata mellett, 550 lóerőt és 660Nm nyomatékot mértek az autónál. 
 
A motorhoz RS Spec 5 sebességes, rövid váltó, sperr differenciálmű és OS Giken kuplung és Chrome Molly lendkerék is csatlakozik. A futómű BC Racing ZR széria állítható szett és mindenhol poliuretán szilenteket találunk, úgyhogy komfortos, hétvégi autózásra alkalmatlan az autó. A kerékjáratokban 17-es Enkei RPF-1 felnik forognak Toyo Proxes R888R semi-slick gumikkal. 
 
A beltér, versenyautóhoz illően, spártai felszereltésgű. A "mászóka" és a puszta fémfelületek mellett, Sparco Evo üléseket, biztonsági öveket és kormányt, Ralliart váltógombot és Stack kiegészítő műszereket találunk. 
 
Ez az autó tökéletesen használható utcán és pályán is egyaránt és Juha ki is használja ezt. Még több képet IDE KATTINTVA találtok!  

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. július 26.)

Forrás: Speedhunters