Amikor arra adjuk a fejünket, hogy autót módosítunk/építünk/tuningolunk, akkor általában van egy elképzelés, hogy milyen irányba fog indulni a projekt. Vannak könnyebben kivitelezhető megoldások, de vannak igazi pénztemetők, amikkel viszont könnyedén át lehet esni a ló túloldalára és pillanatok alatt válhat használhatatlan tréler királynő az autónkból. Nyilván ez főleg pénz és elhatározás, na meg persze kitartás kérdése.
 
Japánban viszont másképp mennek a dolgok. Ott még a használhatatlan autókkal is lehet csapatni és az sem számít ha odaverik egyszer-egyszer. Más kultúra, más hozzáállás. A képeken látható autó ránézésre simán lehetne pályagép, de akár olyan eseményeken is elférne, ahol csak "stance-be" vágott autók vannak. Azonban ez a kocsi csak kinézetre versenyautó és sosem volt még keményebben megkergetve sehol. Az alap egy igazi R33 GT-R. Ezt sikerült megvadítani olyan elemekkel, mint például a gyári lökösre szerelt Auto Select Devil toldat és egyéb karbon légterelők, Real Factory M sárvédők, amik az R34 Z-Tune modellre emlékeztetnek, Wurz karbon géptető, Hasemi küszöbök, Top Secret diffúzor és Voltex hátsó szárny illetve Craft Square karbon visszapillantók. 
 
A kék-fekete kombóhoz remekül illenek a világoszöld vontatószemek és féknyergek. Apropó féknyergek! Elöl Endless, 6 dugattyús, tárcsák és betétek, hátul pedig Skyline V36 Brembo fékek lassítják a kocsit. A kerékjáratokban 11x18-as, háromrészes Work Meister S1 felnik forognak fényes fekete peremekkel és szatén középpel. Az ültetés levegősnek tűnik, de nagyon nem az! Ez bizony static! A Buddy Club coilover szett 14K rugókkal és Cusco valamint ARC futóműalkatrészekkel egészült ki. 
 
Az utastérben is folytatódik a versenyahangulat. A hátsó üléssort száműzték és helyére 7 pontos bukócső került. A sofőr és utasa, gyémántvarrással díszített Status Ring GT-X ülésekben élvezheti az utazást és mélyagyas Renown kormánnyal lehet irányítani a kocsit. 
 
Attól függetlenül, hogy valójában nem pályanapra készült a kocsi, azért az RB26 motorral is foglalkoztak kicsit. 2,7 literesre növelték a hengerűrtartalmat, HKS 264 veztengelyeket építettek be, és HKS GT2530 turbókra cserélték a gyári darabokat. Így a teljesítmény 550 lóerőre növekedett, amivel már elég jókat lehet autózni. 
 
Nekem nagy kedvencem az R33 és ebben a formában talán tökéletes is. Ti, mit gondoltok? KATT IDE a további képekért és írjátok le a véleményeteket! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. augusztus 12.)

Forrás: Stancenation