A hazai japán autós kultúra egyre jobban erősödik. Korábban szinte alig lehetett látni igazán különleges gépeket, ma meg már egyre több Supra és Silvia is látható a találkozókon. Ez köszönhető a Yugen Overnight Performance-nak is, hiszen ez a csapat tud segíteni abban, hogy durva belpiacos csodák érkezhessenek országunkba. 
 
A képeken látható autó több szempontból is különleges. Egyrészt ez nem egy hétköznapi Colt, hanem egy Ralliart Version R, másrészt pedig hölgy tulaja van, ami nem megszokott, hiszen a csajok inkább a kisebb motoros, hétköznapi használatra alkalmasabb modelleket szeretik, arról nem is beszélve, hogy jobbkormányos. 
 
Csilla egy aukción keresett magának autót, ahol aztán sikerült olyan kontaktot találni, akinek a segítségével az aukció kezdete előtt megvehette az autót. Miután hazánkba érkezett, regisztrálták, műszakiztatták és megkapta a rendszámot. Na de mitől olyan különleges ez a Colt? 
 
Az autón különleges bodykit található, ezzel is jelezve, hogy ez nem egy átlagos Colt. Az autó alatt, sportos, fekete felnik forognak, minimális ültetés és Cusco futómű gondoskodik a megfelelő úttartásról és egy hátsó szárny a bodykit része. 
 
A motor 1.5 literes MIVEC, 4 hengeres turbós motor, ami gyárilag 161 lóerőt ad le. Ez sem rossz, de azért sikerült megpiszkálni picit, ráadásul úgy, hogy nem nagyon kellett belenyúlni, úgyhogy egy kis programozással  202 lóerőssé vált a kisautó. Igazi méregzsák! 
 
A motor környékén Greddy cooler, Blitz hűtő és légszűrő, Greddy kipufogórendszer szerepel a listán, az utastérben pedig Recaro RS-G ülések találhatóak. További tervek között másik felni, másik kipufogó is szerepel. 
 
Csilla autójából ez az egy létezik itthon és remélhetőleg a Klubok Éjszakáján élőben is megnézhetitek majd! Képekért köszönet Toomyphoto-nak! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2020. augusztus 01.)