A CATuned műhely neve már biztosan ismerősen cseng az olvasóknak. Igor Polishchuk évek óta fantasztikus autócsodákkal kápráztatja el a benzinvérűeket és még azok is elismerően tekintenek munkásságára, akik nem feltétlenül rajonganak a bajor márka iránt. Az idei SEMA Show-ra a képeken látható E30-cal készült a mester. Sikerült titokban tartania a projektet, mert nem is olyan régen a Speedhunters járt a műhelyben egy cikk erejéig, viszont ezt a kocsit nem látták sehol. Igor munkaidőn kívül építette a két ajtós hármast és Vegasban óriási sikert aratott vele. Akkorát, hogy bekerült a Battle of The Builders 12 döntőse közé!

A Grape (Szőlő) becenévre hallgató autó egyszerű szabályok szerint épült. Retro stílus a legmagasabb minőségben! A 86-os 325e gyári formában került Igorhoz, aki aztán teljesen szétszedte a kocsit és az alapoktól kezdte a munkálatokat. A rozsdás elemeket teljesen új, gyári darabokra cserélték! (Igen, hihetetlen, de még mindig lehet rendelni új alkatrészeket a típushoz, csak bírjuk kifizetni!)

Miután minden hibát kijavítottak, felkerültek az új elemek, átgurították a fényezőműhelybe, ahol Daytona Violet lilára fújták a kocsit. Mondhatni ritka választás egy projektautó esetében, pedig itt is látszik, hogy tökéletes árnyalat! A fekete, fehér és kék színek mellett ennek a színnek is van létjogosultsága, mégis kevesen élnek a lehetőséggel. A karosszérián egyébként van még egy ritka alkatrész, ez pedig a Taifun grill és lámpák. Ezeket a kocka lámpákat kevesen ismerik, akik pedig tudják mi ez, azoknak nagy része gyűlöli. Pedig szerintem feldobja a látványt. Egy nagyon ritka és nagyon drága szettről beszélünk és azt is tudom, hogy nem minden drága cucc számít jó választásnak, de ezen az autón, ezek a lámpák rohadt menő darabok!

A futómű és a felnik, Igor régi partnereitől, az Air Lift Performance-tól és a Rotiform-tól érkeztek. Természetesen a futóműnél nemcsak a levegős rendszer jelenti a változást, hanem minden mozgó alkatrészt újra vagy erősebbre cseréltek. A Rotiform SAC felnik 16-os méretűek és szürke középpel, valamint polírozott peremekkel rendelkeznek. Mögöttük a CATuned saját fejlesztésű nagyfék szettje található, 12”-os tárcsákkal és 4 dugattyús nyergekkel.

A géptető alatt már nem a gyári 2,7-es motort találjuk, hanem egy Active Autowerks feltöltővel felszerelt S52 blokkot, ami Vibrant alkatrészekből álló kipufogórendszerrel és CSF gyártmányú hűtéssel van kiegészítve. Az utastérbe pillantva, combtámaszos Recaro üléseket, bőrözött műszerfalat, fakormányt, fa váltógombot és kézifékkart találunk. Egyedi pohártartó is helyet kapott a hamutál helyén. Az üléseket lila M-es szövettel húzták be, és az ajtókárpitokra is jutott az anyagból. Végezetül pedig a lila öve koronázzák meg az egészet. Az a helyzet, hogy én mindig csodáltam Igort. Ha a Porsche esetében Magnus Walker, akkor BMW-nél Igor Polishchuk! Lehet csak azért beszélek így róla, mert BMW fan vagyok és ezért kicsit elfogult is, de azt hiszen elég csak megnézni bármelyik munkáját!


 

Forrás: Carstyling.hu