A Mercedes G-osztályát eredetileg katonai célokra gyártották, de aztán 1979 óta már a civilek számár is elérhető volt, természetesen nem olyan puritán felszereléssel mint a katonai verzió. Alapvetően ez egy valódi terepjáró, nem pedig valami hobbi SUV, de aztán itt is elcsúszott valami és igazi luxusterepjáróvá vált az elmúlt évek alatt, de láttunk már ilyet más típusnál is. 

Készült belőle igazán sportos verzió is, ezek az AMG jelzéssel ellátott G Mercik, amik már nem igazán arról híresek, hogy felmennek a falon, hanem sokkal inkább bődületes teljesítményükről. A Toyo területén is egy G63 AMG volt kiállítva, amit a Sadistic Iron Werks csapata vett kezelésbe. 

Ebből pedig egyenesen következik, hogy nem egy átlagos építés keletkezett a csapat műhelyében. A legfeltűnőbb része a projektnek, az ültetés.

Leültetni egy terepjárót? Miért is ne?! Jelen esetben levegős rendszer felel a magasságért. Előtte viszont rendesen kiszélesítették a bódét, természetesen fémből, hiszen a Sadistic Iron Werks nem igazán szeret dolgozni műanyagokkal. A szélesítésekre szükség is volt, hiszen a kerékjáratokba beszuszakolt Rotiform HVN felnik a maguk 13x20-as méretével, nem fért volna el a gyári ívek alatt. (Mondjuk ha jobban megnézzük, még így sem perfekt a mutatvány.) A felnikre pedig Toyo Proxes R888R gumikat húztak, hiszen mégiscsak egy több mint 500 lóerős monstrumról van szó.  

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «