Minden évben vannak olyan építések, amik kifejezetten a SEMA-ra készülnek. Nem új dolog ez, hiszen egy ekkora eseményre tényleg oda kell..... csapni, hogy aztán középpontba kerülhessünk. 

A képeken látható 1973-as BMW 2002 is kifejezetten a show-ra készült. Az autó tulaja, George, sok ötletet merített Khyzyl Saleem korábbi terveiből. Rengeteg renderelt változat után vágott bele egy valódi, ultraszéles, meghökkentő autó megalkotásába. A karosszéria extrém széles és itt nyoma sincs utólagos műanyag szélesítéseknek vagy polcról lekapott szetteknek. Itt minden fémből készült! Ide tartozik a diffúzor, a küszöbök, az alsó toldatok, minden! Természetesen az alap maga sem átlagos, hiszen teljesen csővázas az alváz. Tualjdonképpen ez már csak úgy néz ki mint egy 2002, valójában teljesen egyedi minden egyes része. 

Kellett is a megfelelő merevség, mert az autó orrába egy S55 motor került, ami eredetileg az M3/M4 párosban található. A 2017-es M4-ből érkező motor egy darab óriási turbót kapott, egyedi szívósort, erősített belsőt és még pár "apróságot", aminek köszönhetően sikerült 800 lóerőt kipréselni belőle. Mindezt pedig úgy, hogy teljesen stabil az egész szerkezet. 

Az óriási kerékjáratokat ki is kellett tölteni. A felnik BBS E50 klasszikus görgők, Toyo R888R gumikkal szerelve. (Hátul például 12" széles!) A felnik mögött 6 és 4 dugattyús fékeket találunk, hiszen a megállás is nagyon fontos. A futómű levegős, köszönhetően az Accuair rendszernek, ami az autó alá került. 

Az utastér egy érdekes része a kocsinak, mert keveredik benne a retro és modern hangulat. M Performance kormány, ami egy M4-ból érkezett, mögötte pedig az eredeti műszerfalba építettek be egy digitális műszeregységet. George szeretett volna analóg órákat, de az autó tudása miatt indokolt volt egy olyan műszeregység beépítése, ami mindenről tudja tájékoztatni a sofőrt, ki Recaro székben élvezheti az utazás, egyetlen utasával, hiszen a hátós üléssort simán kikapták. 

Az autó showcar, de George szeret vezetni és ezt az autót is saját lábán fogja vinni egy-egy eseményre, illetve szeretne csak simán krúzolni vele adott esetben. Nem tudom, hogy ezt mennyire gondolja komolyan, de ha bevállalja, akkor óriási tisztelet neki érte!   

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «