Egy akkora horderejű eseményre mint a SEMA nem lehet akármit kiállítani. Félkész vagy minőségben nem odaillő autóknak nincs helye! Idén viszont egy törött Challenger is ki volt állítva....

Nincs annál rosszabb, mint amikor rengeteg energiát, pénzt és időt beleölsz valamibe, amit egy idióta, egy pillanat alatt tesz tönkre és ezzel egy olyan lehetőségtől foszt meg, amiért egész évben hajtottál. A Quintin Brothers a showra épített egy Dodge Challenger-t, ami 1000 lóerővel terrorizálta az aszfaltot, komplett widebody szettet kapott. 

A Show előtt felpakolták egy trélerre és elindultak, hogy kiállíthassák a Procharger standján a szörnyeteget. Azonban a parkolóból ellopták trélerrel együtt. A trélert viszonylag hamar megtalálták, hála a közösségi média erejének, de a kocsi már nem volt rajta, úgyhogy folytatódhatott a hajsza. Az első üldözés alkalmával 200 km/h feletti sebességgel sikerült meglépnie a tolvajnak, de másodjára már beszorították egy parkolóházba. Azonban ez sem volt elég, hogy megállítsák emberünket, aki egész egyszerűen nekiment a rendőrautónak és folytatta a menekülést. 

Ismét nagy sebességgel próbált egérutat nyerni a tolvaj, viszont egy úttorlasznak köszönhetően lelassult és a végén egy gokartpályára esett be, ahol egyébként éppen versenyeztek. Amikor a rendőrök odaértek, a tolvaj már lelépett, így maradt a helyszínelés és lefoglalták az autót. Ez votl az a pillanat, amikor a Quintin Brothers teljesen elkeseredve kezdte tudomásul venni, hogy az autójuk nem lesz kiállítva a SEMA-n. 

Azonban a hatóságok annyira megsajnálták az építőket, hogy gyorsított eljárásban intéztek mindent és még a beköltözés napján átadták az autót a tulajdonosoknak, akik végül mégis kiállíthatták a Challengert, igaz nem showképes állapotban, mivel a jellegzetes sárga szalag is rajta volt a kocsin, illetve a tolvaj elmúlt napi gyorséttermi zacskói és dobozai is az üléseken pihentek. Ettől függetlenül óriási volt az érdeklődés az autó iránt és a legérdekesebb autónak nevezték mindenhol, ami a SEMA-n kint volt. 

Nem tudom, hogy ez mennyire kárpótolja az építőket, de az biztos, hogy ennél komolyabb sztori nem volt Las Vegas-ban a Show ideje alatt. 

 

Forrás: Carstyling

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «