BMW E28. Európában főleg letisztult, korhű kiegészítőkkel felszerelt, klasszikus, többrészes felniken guruló csodák ugranak be. A lengyel Musk és csapata már bebizonyította, hogy nem kell mindig ebbe az irányba elindulni, viszont azok driftre épített vasak, amiknek nem számít ha falhoz csapják őket. Indonéziában viszont felbukkant egy példány, aminél keveredik a showcar és a versenyautós optika. 
 
Mióta a különböző szélesítések újra divatba jöttek, és sorra készülnek a nevesebb műhelyek szettjei, egyre vadabb megoldásokat találunk a neten. Ez a piros ötös Indonéziában készült és egyszerre meghökkentő és zseniális. A BSS Garage műhelyének sikerült egy olyan autót összehozni, amit nem lehet egyértelműen bekategorizálni. 
 
Az első dolog, amire egyből felfigyelünk, az a szélesítés, ami a Rocket Bunny mintájára készült, viszont ennek az az érdekessége, hogy fémből késztették el. Megkapta a jellegzetes hátsó szárnyat, előre a toldatot és az egészet vibráló pirosra fényezték. A motorteret teljesen kipucolták és úgy helyezték be a 2 literes M20 motort, ami új, modernebb benzinbefecskendezést és ITB-t kapott. Egyszerűen fantasztikus látványt nyújt a "tiszta" motortér és a "trombiták"! 
 
A lemezek alatt egyedi levegős rendszer dolgozik és engedi a bódét a Work M1 felnikre, amiknek a mérete, 10x18 és 12,5x18. 
A hátsó üléssor helyére a levegős rendszerhez tartozó, "hardline" (merevcsöves) rendszer költözött, éppen ezért nincs szükség hátsó kilincsekre az autón, ami a szélesítések miatt útban volt, meg aztán így kicsit kupésabb a forma és ezzel együtt izgalmasabb is. Ehhez még hozzájönnek a Bride ülések, a Nardi kormány és a karbon kiegészítők, mint például a visszapillantók háza vagy a C-oszlop takarók. 
 
Igazából nem találták fel a spanyol viaszt, mégis nagyon jó lett az összkép ennek az E28-nak az esetében. Ez ismét egy remek példa arra, hogy mennyire értenek az autókhoz az indonéz építők. 
Még több képért KATT IDE! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. október 08.)

Forrás: Stanceworks