Nem szabad elfelejteni, hogy a múlt hét óta tart az Essen Motor Show is, ami elég meghatározó kiállítás Európában. Sajnos idén kimaradt a személyes részvétel, viszont Kisgyörgy Balázs és Tímári Blanka kint jártak és ha már ott voltak, küldtek nekünk pár képet, amit ezúton is köszönünk! 

Elsőnek mindjárt egy igazi retro gépet mutatnék be, ami igazi színfolt volt a rengeteg hardcore építés között. Ez az autó nem a szélesítésekkel vagy ultramodern felnikkel hívja fel magára a figyelmet, hanem makulátlan állapotával, ami nem felújítás eredménye! Az 1969-es autót egy pajtában tárolták és 11 éve nem is látott napvilágot. Persze a történethez hozzátartozik, hogy 20 évvel ezelőtt kapott egy telifényt, de az eredeti színt kapta meg újra. A belteret kellett még felújítani, de itt is maradt minden az eredeti felállás szerint és kék-fehér bőrrel húztak be mindent. 

A 4 hengeres, 8 szelepes, 1,5 literes, 412-es motort is felújították, de a 80 lóerő megmaradt. A gyári futómű helyére levegős rendszert telepítettek. Egyedi megoldások, Airlift V2 és kettő darab Viair 380-as kompresszor került az autóba. A kerékjáratokban korhű felnik forognak, arany közepekkel és polír peremekkel. 

Az autó különlegessége még, hogy állítólag ez az egyetlen levegős Moskvich Európában. 

További bemutatók érkeznek még!
 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. december 06.)

Forrás: Carstyling.hu