A Hennessey 1991 óta elégíti ki azoknak a vágyait, akiknek az amcsi izom alapból nem elég és valami igazán brutálisat szeretnének. Legfrissebb projektjük alapja az új, C8 Corvette. 

A cég a feltöltés mellett a 6,2 literes LT2 V8 motor belsejét is átdolgozta. Kovácsolt belső és erősített dupla kuplungos váltó jelenti a főbb változást. Az új, CarbonAero elemek, a jobb súly-lóerő arányt segítik elő. A készlet új első toldatból, légbeömlőkből és karbon hátsó szárnyból áll. A cég teljes Brembo fékrendszert és állítható Penske futóművet is kínál, illetve különböző felni-gumi kombókat is. 

"Arra számítunk, hogy az új Corvette kiváló platform lesz, amit az ügyfeleink módosíthatnak saját elképzeléseik szerint, ami magába foglalja a nagyobb teljesítmény hozzáadását is. - mondta John Hennessey, a cég alapítója. - Az elmúlt hónapokban rengeteg kérdés érkezett hozzánk, hogy milyen opciókat fogunk kínálni a C8-hoz, úgyhogy összeállítottunk egy kérdőívet és több mint 250 válasz érkezett, amiben nem meglepően, főleg a nagyobb teljesítmény volt a kívánság."

A Hennessey egyébként még egy rozsdamentes kipufogórendszert is tervez az autóhoz, ami erőteljesebb hangzást és kisebb teljesítménynövekedést ad majd, illetve amint lehet végre programozni a motort, egy 700 lóerős csomagot is kínálni fog a tulajoknak. 

"Nagyon izgatottak vagyunk az új modell miatt! Rengeteg alkatrészt fogunk kínálni hozzá, a felhasználóbarát verziótól kezdve, egészen a hardcore, versenypályán tesztelt szettekig és ezek egyike sem befolyásolja majd a gyári garanciát! 2013 óta több mint 500 C7 Corvette-t építettünk és ennél többet szeretnénk a C8-ból 2020-tól! 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. december 10.)

Forrás: Hennessey