W123.  A típust 1976-tól 1985-ig gyártották és ez a Mercedes legsikeresebb típusa eddig, 2,7 millió darabos eladással. Itthon csak zöldséges Merciként ismert, de taxinak is sokáig használták. elnyűhetetlen darab, ami még igazi autó volt! Legalábbis sokan így emlegetik. Volt benne anyag, és nem kellett attól tartani, hogy a túlzott elektronika galibát okoz, mert nem is igazán létezett. 
 
A képeken látható modellért viszont biztosan sokan odaadták volna fél veséjüket vagy karjukat akkoriban. Elég csak rápillantani a fekete AMG logora a csomiajtón. Azt már akkor is tudta mindenki, hogy ezt a három betűt csak a csúcsmodelleken lehet megtalálni. Ez a mai napig nem változott. Amelyik autón ezt látni, az erősebb és drágább is mint társai. 
 
Ez a fekete kombi egy 1979-es évjáratú Mercedes-Benz 500 TE AMG. Maga az AMG független cégként kezdte pályafutását és versenymotorokat valamint kiegészítőket gyártott Mecikhez a 60-as évek végén, 70-es évek elején. Ez a W123 egy korai projektautó. A géptető alatt M117 kódjelű, 5 literes V8 dolgozik. Ahhoz, hogy passzoljon a kocsiba, új leömlők, motortartó bakok, olajhűtő beszerelésére volt szükség. Természetesen a fekete kocsi megkapta komplett AMG bodykit-et, kartervédőt, alu hátsó futómű elemeket, dátummal ellátott Recaro sportüléseket, amiket ugyanolyan árnyalatú bőrrel húztak be, mint az ajtókárpitokat. A műszerfalon pedig a Taxi változatokból ismerős konzol kapott helyet, kiegészítő műszerekkel. 
 
Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy az autó az AMG-nél épült vagy egy szakember építette magának, viszont erre nincs konkrét bizonyíték, szóval egyszerűen csak létezik egy ilyen játékszer. A jó hír viszont az, hogy most bárki magáévá teheti ezt a gépet az RM Sotheby  Essen aukción áprilisban. Az ár valahol 60 és 70.000 Euro között fog mozogni. 
 
Áprilisig van idő, úgyhogy lehet feltörni a perselyt. IDE KATTINTVA pedig további képeket találhattok! 


 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. február 05.)

Forrás: Jalopnik