A Tuner Evo rendezvénysorozat olyan népszerű a tengeren túl, hogy minden alkalommal kígyózó sorok állnak a bejáratnál. Kivétel nélkül minőségi építések minden négyzetméteren. Durva euro, jdm gépek, klubok, koncertek, bikini szépségverseny és minden, ami ezzel a kultúrával kapcsolatos. Az idei esemény egyik kedvence volt a képeken látható 1975-ös évjáratú Datsun 280Z. 
 
Az autó 15 évig állt, mielőtt Rudy gomez megvásárolta volna. Számára azért volt ez ideális, mert így legalább az alapokról kezdhette az egész projektet. Nem akart nagy dolgot, csupán egy letisztult, gyári megjelenésű Datsun-t, azonban hamar kiderült, hogy amire igazán vágyik, az egy modern "stance" verda, vegyítve a 70-es évek versenyautó stílusával. Elnézve a képeket sikerült megoldani a dolgot.  Ami viszont leginkább feltűnik, az az autó magassága, ami nem egy átlagos airride beszerelés eredménye. 
 
Mivel Gomez szó szerint a földre akarta engedni a bódét, ezért felkereste az Iceboxx Customs műhelyét, ahol összeállították azt a szettet, ami Gomez számára tökéletes. Miután sikerült elérni, hogy az alváz a földön koppanjon, jöhetett a megfelelő kerék kiválasztása. Önmagában a kiválasztás nem volt nehéz, viszont olyan méretet találni, ami passzol is, az már kicsit nehezebb dió volt. Rudy barátja, Matt, klasszikus JDM felniket alakít át. Az Ő segítségével sikerült a legszélesebb és legnagyobb peremű, 16-os Watanabe felniket elkészíteni, amire még pont lehet találni megfelelő szélességű Toyo gumikat. Ne értse félre senki! Ez nem a véletlen műve! Az elsők 10x16-os méretűek és az ET értéke -38! A hátsó ennél is durvább! 12x16 és itt is -38 az ET! Ahhoz, hogy minden tökéletes legyen, még 5 és 7,6 centis szélesítéseket is fel kellett szerelni. 
 
Gomez jól tud dolgozni a karosszérián, ezért eltüntette a szélességjelzőket, és a csomagtérajtót összedolgozta egy kacsafarok szárnnyal. Ezen felül egy igazán különleges részletet is észrevehetünk. A hátsó lökhárító eltűnt, helyére pedig egy óriási Datsun feliratot csavaroztak fel. Aki ismeri a márkát, annak ismerős lehet valahonnan ez az elem. A Datsun pick-up hátsó ajtaja ilyen, ez pedig egyenesen egy ilyen platósról szereztek. Miután minden elem a helyére került, jöhetett a fényezés. Gomez a mintát már korábban kinézte egy japán autóról, de itt azért annyit változtattot, hogy gorombább legyen a megjelenés. A szürke-fekete kombó jól áll a kocsinak! A sötétséget egyedül a felnik csillogó pereme töri meg. 
 
Véleményem szerint teljesen érthető, hogy miért volt ez a Datsun az egyik legnagyobb kedvenc a show-n. Gometz még gyári motorral használja az autót, de már megvan a terv, hogy mit fog művelni a motortérben! Kíváncsian várom! Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2019. március 11.)

Forrás: Super Street