Akik olvasták az "előzményeket", azok ismerik a 2010-re kitűzött céljaimat. "Sokkal komolyabban szeretnék a kocsival foglalkozni." - írtam anno 2009 decemberében. Eltelt egy év... Egy minden tekintetben nehéz esztendő...


Rengeteg élmény fűződik a gyorsan lepergett hónapokhoz, de rögtön rá is térek a konkrét dolgokra: a tavasz beköszöntével magam is megkezdtem az állapot-megőrző és fejlesztési munkálatokat Kedvencemen, a Trabanton. Évente kap három liter minőségi motorolajat egy olajszűrő kíséretében... Ez, azt gondolom - le sem kellene írnom - már természetes!

 

Amit úgy igazándiból hiányoltam eddig az autón, az a gyári lemezfelnik cseréje volt. Kapott hát hosszabb tőcsavarokat a járgány és hátul is "szétdobta kicsit a lábait", majd mehettek fel a hófehérre fújt "ötésfeles" Bömbi acélfelnik, hogy teljessé tegyék az összképet!

 

Mindeközben felkerültek a 2T gömbölyű lökhárítók és a szintén a kétütemű testvértől "elorozott" homloklemez is... Már kezdett az ízlésemnek igazán megfelelni a kicsi kocsi. Ezzel a kinézettel vettem részt a 2010-es Lajoskomáromi Trabant-Wartburg Találkozón, ahol sajnos csak két órát sikerült eltöltenem egy eléggé nyomós ok miatt, amit jelen pillanatban nem szeretnék már konkrétan megnevezni.

 

Ha már találkozók: Nagykarácsonyt szomorúan hagytam ki - közbeszólt a munkahelyem... Túlóráznom kellett, hogy meg legyen a találkozókra- és a kocsiravaló :) Csak a cél lebegett a szemem előtt...

 

A Trabira visszatérve - nem sokáig örülhettem Kedvencem akkori kinézetének... Nyár elején ugyanis lekapcsolt a szerv... Rutinellenőrzésnek indult, de mint utóbb kiderült - komoly KPM-es razzia volt abban a pár napban. Fent akadtam a Trabesszal a rostán... Nem nagyon részletezném a dolgot, a lényeg az, hogy minden eddigi munkám, energiám és valutám kárba veszett, amit a kocsira költöttem. A végeredmény: egy hatoldalas jegyzőkönyv, egy újabb óriási összegbe kerülő hatósági műszaki vizsga és egy újra "gyári" állapotú törtfehér/szürke Trabant. Nem is gondolkodom inkább rajta, mert csak elérzékenyülök, valamint felbosszantom magam.

 

Így már nem sok mindenhez volt kedvem, amiben a Trabi játszotta a főszerepet. Kellett idő, míg elfogadtam és egyáltalán elhittem, hogy mi is történt. Össze kellett szednem magam...

 

Június közepén már a Szálka-Szekszárdi Trabant-Wartburg Találkozóra készültem, de a napokig szakadó eső keresztülhúzta minden szervesző, résztvevő és minden érdekelt számítását... Végül a találkozó meg lett tartva - egy hónappal később...

 

Szálka után Tolna jött még egy tali erejéig... A tolnai találkozóra - egy munkatársam Mitsubishi Galantjának inspirálására - fújtam fel a ma is látható mintát a Trabi motorháztetejére és a homlokfalra; és felkerült a VW embléma is :) Szóval a tolnai találkozó... Egy esős, bulis hétvégeként éltük meg... A vasárnapi hazaúton egy szétégett kipufogó sortömítés keserítette meg a délutánomat.

 

Hát idén nagyjából ennyi! Egy-két hónappal ezelőtt még egy hengerfejtömítést kellett cserélni, előtte pedig egy kiszakadó futóműcsavar is okozott váratlan meglepetéseket, de a kis Trabi - hála Istennek - működik; és kis túlzással: egyben van.

 

Így a történet folytatására visszatérve, miszerint komolyabban szerettem volna idén foglalkozni a kocsival - sajnos nem sikerült. Mindenesetre köszönettel tartozom Horváth Gyuri bátyámnak a szerelőmunkákért, Németh Jenőnek az esztergált tőcsavarokért, Redy-nek a 2T gömbölyű lökösökért, Nagy Sanyi bátyámnak a hátsó futóműterpesztés kivitelezéséért, Saci barátomnak a terpesztőpogácsákért és a BMW-felnikért, valamint mindenki másnak, aki valamilyen formában támogatta munkámat, valamint köszönöm az együttérzést, a jótanácsokat és az építő jellegű kritikákat!

 

Köszönöm Mindenkinek!

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!