A blog célja, hogy megosszam a mélyen tisztelt Látogatókkal személyes élményeim, tapasztalataim; valamint szeretném, hogy az idő során méltó emlékké váljon a történet...

    Mivel is kezdhetném, mint a négykerekűekhez fűződő vonzalmammal. Sokak számára ismerős lehet a történet, de ez is azt igazolja, hogy nekünk - autóimádóknak - van egy közös múltunk. Esetemben is a gyermekkor legszebb pillanatai közé tartozott, amikor - vagy valamelyik bátyámtól, vagy szüleimtől, vagy csak úgy, egy baráttól - alkalomadtán kaptam egy matchboxot. A kis "gyufás skatulyákkal" kezdődött minden...

    Aztán jöttek az autós magazinok, az újságok. Abból is egy szép kis gyűjtemény halmozódott fel az évek alatt. Hat-hét éves korban ragadtak meg igazán bennem a formák, amit egy-egy jellegzetes márka, modell fejezett ki. Középső testvérem hatására elkezdtem rajzolgatni a kocsikat. Csakúgy, mint a lapokból, ezekből is jelentős mennyiség képezi a gyűjteményt.
    A gyerekkorból nagyjából ennyi, amit említeni érdemes. A játékautókból mára már nem sok maradt (azért akad egy pár darab "mintapéldány" mutatóba...), de a magazinok és a papírra vetett grafit formák féltve őrzött dolgokká váltak.

    Számomra az igazi fordulópont a 2005-ös év volt. A jogosítvány megszerzése óriási élménynek számított. Ugyan nem ment zökkenőmentesen, mégis akkora beleéléssel és élvezettel vittem véghez a dolgot, hogy az apró - vagy olykor esetleg nagyobb - bosszantó részletek újabban egyáltalán nem számítanak.
    Sokak életében a köbetkező állomás az autó. Hát ez sajnos egy kicsit váratott magára. Addig édesapám 1977-es évjáratú, egészen jó állapotú, kétütemű Trabantjával kellett, hogy beérjem; illetve alkalomadtán az "ünneplős" kocsival, egy '91-es, piros "A"-s Corsával, amit jelenleg középső bátyám tart karban.

    Az Opel nem rossz, magam is a márkára tettem (volna) le a voksom. Már akkoriban Calibrát szerettem volna. Gyűjtögettem az információkat (na meg a rávalót), foglalkoztam a kocsi történetével, egyszóval magával ragadott; beleszerettem a formába.

    2006-2007 telén aztán beköszöntött a szerencsétlen széria. Nagyobbik bátyámmal kezdődött... 2006. decemberében a mostoha időjárási körülmények közepette összetörte a család büszkeségét: a Trabit (Link: https://www.carstyling.com/car_shower.php?id=48024).
    2007-ben talán már megkapta volna az OT-s rendszámot és veteránnak lett volna nyilvánítva. Aztán hosszas keresgélés után 2007 februárban sikerült összehozni egy ugyanolyan kék, négyütemű kombit (Link: https://www.carstyling.com/car_shower.php?id=50022).
    
    De kanyarodjunk egy kicsit vissza a 2007 januárhoz. 8-án én is összetörtem egy kocsit, méghozzá nem is a sajátomat! Az akkori barátnőm metálszürke, 1.8-as dízel Ford Escortját sikerült félig-meddig leamortizálnom... A szenvedő fél pedig az újvárfalvai polgármester. Mondhatni, telitalálat volt a pár hetes T5-ös Transporterrel... És még ennek a fejében mögöttem ült egy kiskorú az autóban, persze biztonsági gyermekülés nem volt. Egyetlenegy óriási szerencsém, hogy éppen a baleset napján lett befizetve a kötelező biztosítás negyedéves díja. Így a kocsira félretett anyagiak sajnos elszálltak a javításra és a rám kiszabott büntetésre - a végeredmény: 4 büntetőpont és 35.000 Ft pénzbírság...

    Akkor eldöntöttem, hogy ha letudom az anyagiakat, megveszem életem első autóját... Az anyagiak letudva, majd jött is az autó... Most már csak Trabant jöhetett szóba - mint másik kedvencem, - a Calibráról való vágyakozásaim szertefoszlottak...
    Az adásvétel is hirtelen dolog volt. Ugyan azt tudtam, ha Trabant lesz az első autóm, akkor mindenképpen hófehér színben szeretném. Megszületett a "Fehér Menyét" legendája is. Most látom magam előtt a tanácstalan arcokat, hogy mi az ördög is lehet az a "Fehér Menyét"?! Eléggé érdekes a története. Az is előfordulhat, hogy sokan őrült dolognak fogják tartani a következő sorokat.
    
    Minden az akkori barátnőm által okozott csalódottságra vezethető vissza. Saroltának hívták. Megnéztük akkoriban a név eredetét, jelentését; innen ered a "Fehér Menyét" kifejezés. Innentől kezdve könnyen összerakható a történet: direkte fehér Trabantot szerettem volna és a legkedvesebb lány tiszteletére nevet adni az autónak...

    Térjünk vissza az adás-vételhez! Megvettem a 2007. március 09-ei Bazárt, meg volt hirdetve benne egy fehér Trabant Kaposváron. Sokat gondolkoztam rajta, végül úgy döntöttem, hogy érdemes lenne megnézni a kocsit. Telefon, majd irány Kaposvár! Amikor odaértünk a kaposi kis garázs elé, egy törtfehér Trabi képe fogadott. Hát ez nem az a színtiszta fehér szín volt, amit én megálmodtam! Amíg vártunk a tulajdonosra, egy idősebb úrra, addig átnéztük tüzetesebben, majd a későbbiek során  megvolt az ilyenkor már kötelezőnek számító próbakör. Mindezek után a szín ellenére úgy döntöttem, nem hagyom ott a kocsit... De mindenáron fehéret akartam, tehát egyetlen megoldásnak az átfényezés bizonyult volna, ami - sajnos vagy szerencsére (még nem tudom) - a mai napig várat magára.

    És mint minden Trabantostól, tőlem is megkérdezték már: miért éppen Trabant? - CSAK! Ez már - úgy érzem, családi tradíció. Édesapámnak kettő is volt (először használtan vett egy fehéret, utána '77-ben jött egy égszínkék - mindkettő Limousine volt - ami a már említett baleset következtében sajnos használhatatlanná vált), bátyámnak is van és nekem is. Kicsi, ronda, de legalább az enyém. Ja, és ki van fizetve!

    Még ami a műszaki állapotot illeti: a kötelező szervizdolgokon kívül csak kisebb javítások voltak, nagyobb költséget igazán még 2007-ben a főfékmunkahenger, majd idén tavasszal a komplett kuplungszerkezet, valamint nyáron a hűtő cseréje okozott. Ezeken a tételeken kívül még kapott a vásárlás évében egy új AC-pumpát a kocsi.
    A történet folytatását már mindenki ismeri: a tuning felé vettem az irányt, rengeteg energiát és anyagi ráfordítást követelt eddig Kedvencem - hozzáteszem sokszor potyára, - sok volt a felesleges csecse-becse, úgynevezett Tescós barbárság, de a 2010-es évre sokkal komolyabban szeretnék a kocsival foglalkozni. Kívánjatok hozzá sok türelmet és kitartást!

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!