A 2011-es esztendő történései...
Sokak számára már ismerős Trabim, a Fehér Menyét története, akiknek esetleg nem, azoknak ajánlom régebbi albumaim leírását, azokból minden kiderül...

Már a cím is egy jelzés értékű dolog... 2011. március 13-án volt az évfordulója, hogy a "Hűséges Kísérővel" valóban nagy odaadással, sok örömmel; olykor problémákkal, de immáron negyedik éve kitartunk egymás mellett.
Régóta szerettem volna már, ha a kocsi valóban kiérdemli a "Fehér Menyét" becenevet, s nem tört-fehér színével gördülne tovább... A tavaly már kialakított "zweitakt" optika nagyon megtetszett, így az teljes mértékben meg is maradt. Aki szemfüles és egy kicsit is ért a Trabantokhoz, az felfedezheti az árulkodó jeleket a 'Menyét négyütemű mivoltáról: az ugyan a kétütemű "testvérről" származó, de a hűtés miatt kivágott homloklemezt; a gyári 4T felniket, a kocsi jobb oldalán ott figyelő tanksapkát és a hátsó lökhárító alól kikandikáló, 28 literes nafta-tárat... Nagyjából ennyit! Mivel ezeken a dolgokon kívül ránézésre teljesen egy 2T Trabi hatását kelti Kedvencem.

Hát éppen csak a festés hiányzott a kocsinak. Februárban kissé türelmetlenül estem neki a munkának. A motorháztető csiszolásával kezdődött... Először bátortalanul indult a dolog egy réteg felcsiszolásával, de végül a géptető visszanyerte nyers duroplast formáját. Tudom, hogy ettől még nem RAT stílusú a kocsi, de az én szememben a motorfedél teljes felcsiszolásával, a kisebb-nagyobb esztétikai hibákkal és a leheletnyi rozsdával megáldott kerekekkel egy kicsit annak hatott...
Márciusban folytatódott a folyamat, kézi csiszolással lett előkészítve az egész kaszni; eltűnt a fekete dekor-csík mindkét oldalról, a gyári 4T felnik pedig már hófehér színben várták a nyári gumik felpattintását, amit Koltai István barátomnak ezúton is szeretnék megköszönni!

Részt vettünk a márciusi I. Kecskeméti Trabant-Wartburg Találkozón, ahol a 4 fok, az eső és a hideg ellenére nagyon jól éreztük magunkat. A Fehér Menyét az akkori kinézetével kiérdemelte a "Találkozó Legszakadtabb Autója" címet és sikerült eloroznunk a "Legmesszebbről Érkezett Résztvevő" elismerést is. A találkozó szervezéséért köszönet illeti Pap János Szilvesztert, Bíró Jánost és Lizák Pétert, valamint útitársaimnak a kíséretért: Kerékgyártó István Tibornak és Koltai Istvánnak; és Mindenkinek, aki ott volt és azoknak is, akik háttérmunkai szerepet vállaltak!

Még márciusban elkészült az új mélynyomó beépítés: a két - egyenként 600 W-os - mélysugárzót az üléstámlából száműztük egy házi készítésű mélyládába, amiért külön köszönetet szeretnék nyilvánítani Téttry Ádám barátomnak és márkatársamnak!

Áprilisban újra rákoncentráltam a külső optikára, konkrétan a kocsi átfestésére, amiknek már az előkészületeit néhány nem várt probléma nehezítette: elsőként egy váltó-kulssza csere, majd az anyagbeszerzés során a tiltórotor "ment nyugdíjba", így elkerülhetetlen volt egy vontatás Pécsről, amiért szintén - egy utólagos - köszönet jár Koltai István cimborámnak.
Két délelőttös szétszedést követően 2011. április 12-én elkerült fényezőhöz a Trabi. Sok türelmes és - a vége felé már - türelmetlen pillanat következett, de a napok során, amikor csak tehettem, elbicikliztem, hogy megnézzem, mi újság van a Fehér Menyéttel. Az utána következő hetekben a csiszolást, a szórógittelést és a vizes csiszolást követően kapott három réteg hófehér és három réteg fekete festéket az autó, aminek következményeként 2011. május 26-án elkészült a Trabant és végre valahára - kicsit több, mint négy év után - kiérdemelte "hivatalosan is" a Fehér Menyét nevet. A fújást szeretném megköszönni - így írott formában is - Füredi Zoltán barátomnak és ex-márkatársamnak!

A 'Menyétet az új formájában először az V. Szekszárdi Trabant-Wartburg Találkozón lehetett találkozós kereteken belül látni a szálkai Tó-Campingben. Köszönjük szépen a Szervezőknek, a Résztvevőknek, csodálatos hétvégét sikerült rendezni a szélsőséges időjárás ellenére!

A jövőre nézve egyelőre nem tervezek, sok találkozóban reménykedve várom az Újévet!

Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki bármilyen formában támogatta munkámat és segített, hogy a Fehér Menyét elnyerje jelenlegi formáját!
Külön köszönet Török László barátomnak és Márkatársamnak a találkozókon készített gyönyörű fotókért!

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!