Na az van, hogy a kocsi nagyobb elemit is homokszórtuk és le is alapoztam, hogy ne kezdjen el rozsdásodni újra. Az első elem amivel foglakozni kezdtem, az a bal hátsó része a kocsinak. Amíg így szabadon van, addig könnyebb kijavítani a kisebb-nagyobb gondjait. A hegesztésekkel meg is lennék.

Időközben megjöttek a cuccok a forrasztáshoz. Igen jól olvasod, nem fogok itt 2centi vastag gitt rétegekkel szarakodni, mint ahogy az előző tulajdonos próbálta. A nagyobb egyenetlenségeket, ahol kell ott forrasztani fogom. Valamint a karosszéria külsején a foltozásokat ponthegesztéssel, majd forrasztással keszítem el a régi iskola szerint. Remélhetőleg nem gyújtom fel a garázst, és a közben felszabaduló gázok sem irtják ki túl sok agysejtemet.

De ne csak jóhírek legyenek. Csütörtökön feltűnt, hogy a hátsó tartó nyúlvány, vagy minek mondják ezt magyarul, na a bal oldal ahol a nagy ütést kapta a kasztni, el van mozdulva befele. A lemezek mellette kicsit felgyűrődtek, nagyon remélem, hogy csak a hátsó pár centiről van szó, ami a felfüggesztést nem érinti aktívan. Mert ha igen .............. belegondolni is rossz.

A forrasztáshoz megjött már a propán égő és a cín paszta is. Ezt melegében le is teszteltem a frissen hegesztett bal hátsón. Ha hihetünk a neten fellelt leírásoknak, akkor jól sikerült felvinnem a pasztát. Lehet majd kicsit vastagabban kell legközelebb. Bele kell még tanulnom ebbe is, végül is informatikus vagyok, nem egy karosszéria lakatos. Bár lehet mire végzek a kocsival, már két szakmám lesz.

Le lettek homokszórva a nagyobb cuccok is persze. Itt van pár kép az alapozásról is.

Ja majd elfelejtettem, azért nem volt szombaton SXSzombat mert szabin voltam. De igyekszem tartani a heti 1 bejegyzést. Lehet már feltűnt valakinek, lehet nem, van már "dzsatube csanel" is. Az első videó minőségéért ezúton szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek pár percre látászavarokat okoztam. Nincs semmi gond a látátsotokkal, csak simán szar a minőség, sorry. Az ezután következők jobbak lesznek, igérem. Lehet még azt is megélitek, hogy beszélni is fogok a videóban a projektről, de addig jó ameddig nem.

A héten kissé elkapott az indulat és a sarokcsiszolóval sebészi pontosságnak nem nevezhető mozdulatokkal egy elég nagy lyukat varázsoltam a kocsi hátuljába. Ezen még alakítani kell a jövő héten, de a lelki békémnek ez bőven elég volt.

Ma végre sikerült lekenyerezni a 326power szárnyat egyenesen japánból. Bigthanksto NewSensationZ - Nagy Ádámnak. Egy két hónap múlva vihetem a megfelelő köteg mátyáskirályt, és hozhatom is a szárnyat. Remélem még hozzácsapódik egy kouki hátsó lámpa szett is, ez lessz ám a boldog kiruccanás. Akárhogy is számolom ez egy párszázas ajánlat, euróban sajnos, de megéri! Ezek mondhatni megalapozzák a külső dizájnját a kis SXnek. Itt van pár kép japánból a szárnyról, azért a skyline-ok a háttérben befigyelnek :)

Jelenleg az a cél, hogy szeptember végére max október elejére elkészüljek a lakatos munkák túlnyomó részével. És mehessen homokszórásra a kasztni alja :P
Szorítsatok...

Több kép itt: https://szamel.blog.hu/2014/09/06/sxszombat_6_cinezzuk_meg_rendesen