És most nem laminált papírvékony alkatrészekről beszélek hanem egy +-93 as évjáratú donor SX elemeiről. A twitteren látott szörnyűségek után valószinűleg mindenki számára egyértelművé vált, hogy a Nissan seggének bal fele bizony cserére szorul. Aki lemaradt annak itt egy kép az említet hátsó részről, amit hirtelen felindulásból meg is bontottam már.

 A fehér jobbkormányos SX-ből egy csomó cuccot elhoztam, csomagtér ajtó, bal hátsó karosszéria elem meg az első zárfalatat is, hogy a komolyabb dolgokat említsem. Ezen kívül egy pár aprósgot is hoztam amik létfontosságúak ahhoz, hogy a mű tökéletes legyen ha elkészül valaha. Például csavarokat, kesztyűtartót-mert az enyém rossz, ajtó gumi tömítéseit, kapcsolókat stb.

A napokban becsődölt a kompresszor is amit az alkatrészek festésére használok. Eléggé beszartam, hogy majd újat kell vennem. Kedden szétszedtem és csak az ékszíj volt elszakadva. Cirka 7?-ért már rendeltem is egy másikat. Szükség lesz rá mert most, hogy megjöttek a karoszéria elemek, a zárfalat és a felfüggesztés két segédkeretét elviszem homokszórásra. Majd ahogy elkészül mehet rá az alap.

Pénteken már elkezdtem a csomagtér ajtó javítását, héfőn be is fejezem aztán mehet a többi cucc homokszórásra.

Megjött a Stage1 es chip is de ez csak akkor kerül beépítésre majd ha már minden működni fog tökéletesen az eredeti ecu-val is. Még az említett darabolás előtt felpróbáltam a szélesített sárvédőket az ütközővel együtt, hogy mégis mit mutat, sztem egész jó lessz. Úgy döntöttem  hónap végén megrendelem a Kouki hátsó lámpa szettet japánból, hogy a lámpák alatti lemez már a kocsival egyzserre legyen fényezve.

 

Blog bejegyzés képekkel: https://szamel.blog.hu/2014/08/16/sxszombat_5_sorra_jonnek_az_uj_karosszeria_elemek