Nah eltelt megint egy kis idő, még élünk és az SX is halad lassan mint mindig.

Az első dolog ami a legutóbbi bejegyzés után elkészült a küszöbtoldatok kettéosztása volt. Erre azért volt szükség, hogy a kocsi eleje továbbra is szétszedhető maradjon, és ne kelljen szegecseket lefúrni. Így simán lecsavarozható marad az első sárvédő ahogy eddig.

Oda kell figyelni az ilyen apróságokra is, mert nem egy minden porcikájában összelaminált nem szétszedhető szarkupacot szeretnénk kitolni a garázsból ennyi munka után, mint például ebben az esetben:


Na jó volt idő mikor ez volt a menő, asszem ...

Ezután következett a motortér: csiszolás, alapozás, glettelés, csiszolás ... ez így ismétlődött, amíg ilyen állapotába nem került.


Így sem tökéletes, de már érezem, hogy kevesebb a türelmem hozzá mint az elején. Ráadásul nemrég beültem egy Lancia Delta 1.8 Turbo-ba. Ez már nagyon kellett, hogy újra átéljem azt a 90-es évek féle turbós verda feelinget. Új erőre kaptam, és már nagyon vezetném az SX-et, de tudom, hogy nem szabad most elkapkodnom...

Elkészítettem a motorháztető belső oldalát is, itt már glettelés nélkül. Újra ragasztottam a belső merevítési pontokat, és karosszéria tömítővel lekezeltem miután a régit teljesen eltávolítottam. Azért készítettem elő a motortérrel együtt, mivel ugyanolyan színt kap majd, és hogy milyet?!... Azt nem árulom el, mert lehet a fényező is hozzám vágja a festékes flakont, ha megtudja mire vállalkozott... 

Az első segédkeretet is lefestettem majd összeszereltem, az első felfüggesztés is a régi gátlókkal és lemez felnikkel persze. 

Mindeközben a beltér le lett csiszolva alapozva és fényezve. Sima fekete, nem kell túlkombinálni.

Alkatrészek is jöttek mint mindig. Teljes a Kouki hátsólámpa szett. Király! 

Egy viszonylag jó állapotú műszerfal és a KTS-től a zsír új porvédők, thanks to JDM-Import.

Tegyük hozzá, hogy ezt a bejegyzést már rég írtam csak publikáltam képek híján, így hamarosan jön egy következő az aktuális eseményekkel meg minden.

Még több képet itt találtok: https://szamel.blog.hu/2017/05/30/sxszombat_13_kuszobtoldatok_motrter_meg_belter_meg