Ahogy ígértem gőzerővel folyik a munka az autón, a kocsi elejét alkotom újra. A bal alsó nyúlványt előbbre kellett hozni pár centivel, hogy a helyére kerüljön...

Ez egy váratlan lépés volt. Majd fel kellett tenni az új zárfalat is, persze minden 5 percben mérni mérni mérni. Nem sok minden állt a rendelkezésünkre, szóval vízmérték, vinklivas, és mérőszalag segítségével kellett megoldanunk a dolgot. De volt pár mérőpontunk, na meg a pontos méretek. Igaz, hogy a merőpontok nagy része használhatatlan volt a régebbi rongálás miatt, egy párat lazán le kellett vágni az elejéről, de csak meg lett. Most a belső sárvédőket készítem elő. Valamint be kell helyezni minden olyan apróságot, amit áthelyezek a motortérben, vagy olyasmit ami eddig nem volt ott mint például az "oil catch tank". Ezen kívül még el kell készíteni egy csöves belső lököst ami az IC-t tartja majd. Az IC-hez vezető csövezést rozsdamentes csövekből készíteném el ilyen szeletelős hegesztős technikával szaknyelven... vagy ha meg unom akkor veszek egy sima alucsöves szettet, még nemtudom milyen kedvem lessz mire oda jutok.


A Subaruból tervezett ülések is túl magasnak bizonyultak és ha csak nem akarom az aszfaltig engedni a rögzítési pontjait, akkor másik ülésre van szükség. Találtam is már megfelelőket. Itt egy kép:

Persze még ezeket is kicsit faragni kell, mármint a síneket, hogy jó pozícióba kerüljenek az ülések. Mondjuk kicsit gáz de kb. fél órámba telt mire összelegóztam, hogy is kell feltenni a síneket az ülésekre. Ehhez még TAKATA sportövek párosulnak majd később, és a belső kárpit is BRIDE mintás lesz (hátsó ülések, ajtóbetétek, meg apróságok), így remélhetőleg egységes és szép lesz a beltér.

Végül úgy döntöttem a kocsi seggének másik felét is kicsit megplasztikázom. Elhoztam a donor fehér SX hátuljának másik felét is - mivel nálam az is egy rakás szar -, csak nem akkora mint a bal fele volt. Nemrég megjöttek a 25 mm el szélesebb első sárvédők is.


Szóval van még itt mit hegeszteni, ezért folytatom a motortérben is a munkát. Végre bekerültek a belső sárvédő ívek. Lassan köré kell építeni a lemezeket. Jobb oldalt előtte kell két lyuk, egy az IC csőnek, egy másik pedig az ablakmosó tartály beömlőjének. Át is kell kicsit helyezni a tartályt, hogy elférjen a szívócső is meg más is. Az majd később kiderül a képekből.

Több kép itt: https://szamel.blog.hu/2015/03/04/sxszombat_10_sebeszi_beavatkozas