Nem egyszerűen, de megérkeztünk

Évek óta kötelező programként, külön magyar standdal veszünk részt a csehek legnagyobb tuning kiállításán. Az anno Brno-ban kezdődött, immáron pedig már Prague Car Festival néven üzemelő show évről-évre szépen fejlődik, az idén ez már a mai, bepakolási nap alatt is kiderült.

Ebben a szezonban hat autóval képviseljük hazánkat a fesztiválon. A jórészt saját alomból való építések mellett, a Streettuning Workshop közbenjárásával egy igazi unikummal, egy egyedi építésű 1950-es Skoda Tudor Pickup-pal is megleptük a cseheket.

Idei meglepetés a cseheknek: 1950 Skoda Tudor Pickup

Az ideutat ismét a jól ismert, túlnyomórészt rettenetesen bakkecskézős autópályán tettük meg. A reggel 9 órás indulás ellenére csak este 10 óra körül lettünk kész a standdal, persze időközben azért jutott még idő kicsit körülnézni is.

A kiállítási terület ugyan nem lett nagyobb, de a felhozatal már most látható, hogy igényesebb lett még a tavalyi, igen keményen megszűrt mezőnyhöz képest is. A külföldiek terén eddig megszokott, főként szlovák-lengyel-osztrák autók mellett német és svájci építésekkel is találkoztunk, külön standot töltött meg például az XS-Carnight csapata (2009-ben nálunk is jártak), néhány komoly Messer géppel felszerelkezve.

Messer Porsche Cayman, az XS-Edition standjának egyik gyöngyszeme

Annyi tehát biztos, hogy lesz tehát mit fotózni a hétvége alatt - hamarosan jövünk a részletekkel!

Idén egyébként a külföldi vendégeket különösen a tenyerükön hordozzák a szervezők: az eddig látott talán legszebb, négycsillagos hotelben szállásoltak el mindenkit, aki a határon túlról hozta el a vasát. Respekt! 

Négy csillag - sz.r dolgunk van, na.