Az előző bejegyzés óta sok minden történt, sok helyen jártunk.

'17 tavaszát ültetéssel, kuplungozással és egy szett Skoda Favorit felnivel kezdtük meg. Ez a forma egészen nyár végéig megmaradt. Ezenkívül a kipufogó folyamatos faragása töltötte ki a szabad időmet :) 

Az autóval sikerült nagyobb eseményeken is megjelenni, sok-sok km-t megtenni, haverokkal jókat csapatni.

A nagy változások ideje augusztus végén érkezett el. Az utólagos oldal-indexek helye le lett falazva, valamint a jobbos sárvédőn található horpadás ki lett javítva. E mellett egy teljes motorgenerálba is belekezdtem, mely során az 1.3-as motor kapott egy nagyobb veztengelyt és a karbi helyére hengerenkénti befecskendező rendszer került fel a 0 km-es blokkra. A motortérben szükséges lakatos munkák elvégzése után, annak fényezését is elkészítettük. Ezután a következett a vezetékelés. Leírva egyszerűnek tűnik, de úgy, hogy a munka közben vadássza össze az ember az alkatrészeket és még ilyesmit sose csinált, így nem volt annyira egyszerű. Minden alkatrész eltisztítva, amit lehet lefestve, újra cserélve került vissza.

Mivel a beltér is szét lett borítva, így a gyárinál komolyabb zenei felszerelés is elő lett készítve, tápkábel és RCA kábel be lett húzva hozzá, valamint beszerelésre került egy Pioneer fejegység. Összerakás után, felkerült a 1,5 éve vásárolt koptató, valamint a GT hűtőrácsről hiányzó embléma is. Az autón lévő lökhárító el volt csavarodva, így az is le lett cserélve, valamint 3 pár első indexből sikerült összerakni 1 pár szép állípotút.

Ezután jött a bejáratás szakasza, 1000km-nél jött az első olaj csere. Az autó egy cső lelazulástól eltekintve jól vette az akadályokat és egészen más érzés volt már vele autózni. Óvatos, motor kímélő használat mellett is érződött, hogy jobb lesz ez mint volt :)

Ezután következett be egy nem várt esemény, lakott területen kívül egy kereszteződésben nem kaptam meg az elsőbbséget és az autót kiütötték alólam.  Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de az autót annál jobban megviselte a baleset. 

Mivel a biztosítónál gyorsan haladnak a dolgok, így 3 nap híján egy hónapja, még mindig nem tudtunk az autóhoz hozzányúlni. Sajnos még letakarva várja, hogy mi is lesz vele. A balesetben a motor is sérült, de nem tudni, hogy milyen szinten, illetve még nem tudjuk, hogy menthető-e az autó, de egy donort már beszereztem, hogy, ha lehet javítani, akkor tudjunk mihez nyúlni. Terveim szerint visszatér még közénk, kicsit más formában, de szeretném, ha nagyot ütne és megmutathatnám, hogy milyen fából is faragtak bennünket!