Vasárnap, "Final Day"... a mai nap nem terveztünk korai ébredést, mivel ismét előttünk áll egy hosszú hazavezető út. De a takarító hölgy majdnem hogy ajtótokkal együtt rontott a szobánkba kiverve az álmot a szemünkből!

Gyors össze pakolás és indultunk is a buszmegállóba egy utolsó buszozásra az Expóra.

Már a kinti parkolók zsúfoltságának látványa és a parkolóhelyre türelmetlenül várakozó autósok látványából sejtettük, hogy nem kis tömeg gyűlt össze a pavilonokban. Beérve az autókhoz kicsit összepakoltunk és már indultunk is a nagyszínpadhoz pótolni a szombati napra ígért programok fotóit.

Sexy Car Wash

Lassan már-már minden rendezvény kötelezően elmaradhatatlan show-eleme. Egy Opel Astrát hoztak a színpad elé, majd a speaker bekonferálta a két hölgyet, akik kisebb erotikus tánccal indítottak a nézők nem kis örömére. Majd előkerült a vödör, szivacs és már indult is a sika.....amit mintegy 20 percen át élvezhettek a nézelődők.

Dirty Show Girl

Igazából ez volt az a műsor, aminek semmi köze nem volt a tuninghoz, de férfitársaim nem kis örömére a szőke autómosós hölgyről kiderült, hogy inkább gogo táncos mint autómosó! (Nem meglepően) egy igencsak 16 pluszos erotikus táncot lejtett a színpadon macskanő-szerű jelmezben, egy székkel és egy gyertyával....

A műsorok megtekintése után kicsit körbejártunk és meglepve tapasztaltuk, hogy ismét érkeztek újabb autók a 8-as pavilonba és a kinti parkolóba is egyaránt. Mindjárt le is kaptunk pár különleges gépet. Mivel lassan 4 óra felé járt az idő, kimentünk törzshelyünkre egy korai vacsorát elfogyasztani, hogy ne üljünk korgó gyomorral hazafelé.

Így a negyedik nap kedvenc pincér bácsink meg is kérdezte Hollandok vagyunk-e? Miután közöltük, hogy Magyarok vagyunk ismét a már jól megszokott csodálkozós mosoly és rengeteg kérdés jött: mennyi km-ert jöttünk? Milyen autóval?...stb

Kis beszélgetésünk után indulás vissza a díjkiosztóra ahol az összes kiállító nem kicsi tömeget alkotva gyülekezett a színpad előtt, várva az eredményt!

Először a speaker intézett pár mondatot a tömeghez majd, felkonferálta
Sven Schulz-t, az egész rendezvény szervezőjét, aki visszatekintve az elmúlt 10-évnyi Tuning Expo-ra köszönte meg barátainak ismerőseinek, a tunereknek az eddigi segítséget és minden egyebet.

Majd az eddigi legnagyobb zsűri csapatot hívta fel a színpadra, akik több, mint 20-an voltak és ténykedtek a 3 nap során. Köztük a Boodensee Tuning Showdown zsűricsapata is jelen volt. Hatalmas tapssal köszönte meg mindenki a munkájukat!

Ezután kezdetét vette a díjkiosztó, ahol elsősorban 10 db különdíjat adott át Sven, amikből Bara Laci Combo-ja is ki érdemelt egyet!

A különdíjak után következtek a kategóriák, ahol kicsit meggyorsították az átadást: a 10 díjazott autóját nevezési szám alapján hívta a színpadra a speaker közben a kivetítőn lehetett megnézni őket. Két hölgy adta át a kupákat, majd gyors fotó és már jött is a következő kategória.

Ami viszont igen csak meglepő volt, hogy mindegy volt hogy ki milyen kategóriát nyert éppen, a tömeg hatalmas tapssal, majdnem hogy sikítva (azt hiszem volt olyan is) fogadott minden egyes nyertest!

Ilyen jó érzésekkel, és tapasztalatokkal övezve indultunk vissza a standhoz pakolni, majd kezdetét vette hosszú hazautunk.

Ami sajnos nem volt éppen problémamentes... sikerült egy hatalmas viharba kerülnünk Németországban az autópályán, ahol 40km/h-ás sebességre kellett lassítanunk, olyan szintű víz zúdult hirtelen az autók közé. Sajnos ezt egy fehér X5-ös autostársunk nem vette figyelembe, vagy csak azt hitte motorcsónakot vezet, a legbelső sávban mit sem törődve senkivel padló gázon húzott el mellettünk de nem sikerült messzire jutnia mert kb. 200 méter múlva vett is az egyenes úton egy 90 fokos jobbost és a leálló sav végéről simán ugratta át az árkot. Hál' Istennek semmi bajuk nem történt.

Ezután újra betámadott minket a technika kicsiny ördöge és mondta be az unalmast a Combo ablaktörlője ismételten. Aztán úgy néz ki ez nem volt elég, mert bemászott az én motorterembe is, de végül csak az air vezetékét kellett egy csavarral odébb tenni.

Így téve szebbé a kb. 11 órás utat, amire jó 5órát sikerült még ezekkel ráhúzni.