Az első nap főként pakolászással eltöltött történései után szombaton és vasárnap végre sikerült teljes mellszélességgel belevetni magunkat a Tuning Expo Saarbrücken forgatagába.

Szombat Fő nap

Ébredés után szinte rögtön elindultunk valami reggeliző helyet keresni magunknak es mivel a mekin kívül semmit sem találtunk, ezért úgy döntöttünk irány az Expo.

Egész napunkat borongós esős idő kísérte de a látogatói kedvet ez szemmel láthatólag cseppet sem zavarta. Pontos számot megközelítőleg sem akarnék mondani, de azért végre volt látható tömeg a show-n! Igaz ez a sok pavilon miatt igencsak szétoszlott.

A nagy csarnokban kezdetét vette az őrület: LowRider show GLCA jóvoltából ahol 3 igen csak komoly felszereléssel érkező autót láthattunk! Egy impala volt az első aki mi másra mint a Low Rider zenéjére tartott egy gyors show-t. Utána jött egy rendőrautónak álcázott őrült gép, természetesen elég őrült gazdájával. A speaker az autó beállása után rögtön lejött a tömeghez közel és tette fel a kérdést (egy kicsit csalta mosollyal a száján) amit nem tudtunk mire vélni:

"Ki akar beülni az autóba kipróbálni?"

Rögtön a magasban a kezek és mar választott is két fiatal srácot akik igen csak lazán érkeztek a lezárt részre abban a tudatban hogy csak ülni kell az autóban... mi lehet ebben olyan nehéz.

Miután beültek zene, lassan billen jobbra, balra, előre, hátra a két srác lazán kint a kéz nagy mosoly! Na ebben a pillanatban a speaker le is állította a zenét es két segítője tűnt fel a háttérben egy-egy pohár vízzel. Amit a két autóban ülő srác a kezébe is kapott, hogy meg tudják-e tartani az autón kívül. Kis ugra-bugra, fröcskölt a víz de nagyjából sikerült nekik a felét megmenteni!

Persze halkan jegyzem meg ez is a beetetés része volt mert csak negyedgázon hajtották meg a gépet!

Zene állj megint, ekkor a speeker már igen csak nagy mosollyal mondta hogy most az autóban kéne tartani a vizet... közben persze csurig töltötték a két poharat...

Alighogy bezúzták kezüket a srácok, a tulaj olyan szinten megrángatta az autóját, hogy egy másodperc alatt eláztak a srácok. De ez volt a legkisebb gondjuk ugyanis úgy pattogtak az autóban mint két gumilabda.

Itt tartottak egy kis szünetet, amit azzal töltöttem gyorsan hogy pótoljam az elmaradt fényképezni vallókat ami nem volt olyan egyszerű mert még mindig érkeztek autók a pavilonokba.

Sajnos ezáltal sikerült is le maradnom egy Break Dance show-ról amit annyira nem is bánok... de utána sexy car wash is volt, erről szintúgy sikerült elkésnem de ezt a vasárnapi kiírás szerint úgyis ismétlik, sőt egy Dirty Showgirls-Live on stage elnevezésű műsort adnak amire nagyon kíváncsi voltam.

Késő délután a színpadon Sidney Hoffmann (TV-sztár)-al tartott egy riportot a speakerrel akinek a neve bizonyára semmit sem mond, én sem tudtam kiről is van szó de a szállón pont az ő egyik műsora ment a tv-ben, ahol egy használt autót kereső vevő hölgy vagy éppen úr keresi fel Sidneyt és barátját, hogy tegyük fel 2.000 Euróért szeretne venni egy kabriót. Ők megkeresnek hármat a kiszabott árkategória közelében, amit elmennek megnézni, kipróbálni, majd a vevő elé tárják tapasztalataikat, véleményüket így segítve megtalálni a megfelelő használt autót új gazdájának.

Igazából erről is beszélgettek a színpadon, hogy miként jött ez a műsorötlet, hogyan kezdte pályafutását, hogyan érte el az eddigi sikereit! Pontosan nem sikerült megtudni részleteket ezt is némi utánajárással sikerült megtudni miről is volt szó köztük a színpadon.

Aznap sikerült kicsit utánajárnom a holnapi díjazásoknak is, ami igencsak nagy volumenűre sikeredett. Elsősorban kiderült, hogy az idei Tuning Expo a jubileumi 10. évét ünnepli, ezért kategóriánként 10 díjazott lesz és....és összesen 21 kategória +a különdíjak kerülnek kiosztásra!

Ezek után úgy döntöttünk, hogy nem várjuk meg a 22:00 órai zárást, hanem ismét meglátogatjuk most már mondhatni törzshelyünknek számító éttermet, ahol elfogyasztottuk vacsoránkat és irány a szállás pihenni, és megírni beszámolómat Nektek!

Folytatása következik!