A nulladik nappal ellentétben, sajnos egy bődületesen rossz reggelivel sikerült kezdenünk a napunkat potom 38 Euróért. Nem vagyok egy Meki párti de ott is jobbat ettünk volna.....

Miután megemésztettük nehéz kajánkat és rendbe szedtük magunkat irány a buszmegálló ami a szállótól 500 méterre van és pont a főbejárat előtt tesz le (1,9 Euró / koponya).

Az első nap főként a beállásáról cégek érkezéséről, bepakolásáról szólt, ugyanis szombaton csak 15:00-kor nyitotta meg kapuit a 2014-es Tuning Expo. (Ilyen lehetetlen nyitvatartást utoljára a svájciaknál láttunk, még 2011-ben a Swiss Tuning Show-n)

Délelőtt az árusok pakoltak ki, kívül pizza, grill és Coffee-to-go standok épültek, míg bent a nagyobb cégek, köztük a KW, Sonax, JDM... stb pakolták ki az árut, az erre külön helyet adó 6-os pavilonban.

Míg a kisebbek minden pavilonban szétszórva töltik ki a helyeket.
A négyes pavilonban a versenyautók kaptak szerepet: Drift, Hill Climbing, Street és egyéb versenygépek borzolják a kedélyeket és csalogatják a sebesség szerelmeseit!

A többi pavilont a szépség és az egyediség eszméjének vonalában töltötték meg, többek közt a Boodensee-n az ETS Top 50-ből idén megismert autók is jelen vannak. Sok különböző nemzetiségű autót lehet találni a pavilonokban, német, osztrák, francia, lengyel, holland tunerek hozták el autóikat, kötzük egy személyes nagy kedvencet is. A zsűri tagjai már a mai nap folyamán megkezdték munkájukat, kihasználva, hogy nem kell az embertömeget kerülgetve hozzáférni a gépekhez.

Sajnos a nap nem volt mozgalmasnak mondható, mert a várt tömeg valamiért kimaradt. Valószínű ennek oka a 15 órai nyitás és 21:00 órai zárás! Később kapott infók szerint a pénteki nap sajnos mindig ilyen.

Gondolom senki nem szeretne pénteken fél napot eltölteni itt ha mar nekünk nem volt elég ennyi idő mindent megnézni.

Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy néhány számadatot megemlítsek az Expo-ról. Nem kevesebb, mint 13.000 négyzetmétert elfoglaló területen 13 egybekötött régi és új pavilon ad helyet a külön beválogatott 1.000 nemzetközi tuning- és versenyautónak, plusz a kinti parkolóban levő kiállítóknak. Az egész rendezvény a leírás szerint "tuning életstílus" témájára épül fel, nem kifejezetten a cégek számára, hanem a klubok barátok csapatok részére létrehozott rendezvény.

A napunk hátralévő részét azzal töltöttük hogy elővettük Hungarikumunkat, egy jó kis üveg Pálinkát és hát elkezdtük megízleltetni szomszédainkkal, akik kis rábeszélésére után persze de hamar be is adták derekukat (májukat) az ízorgiának!

Sven barátunk sem maradhatott ki a sorból aki a szombat esti party*ra azonnal a kezünkbe nyomott 2 db VIP belépőt ami tartalmaz fejenként egy 10 Eurós italjegyet és szabad belépést a Backstage-be, amit szerintem ki is fogunk használni ;)

Pár óra italozás után próbáltunk elindulni de hirtelen elkezdett ömleni az eső, de hál'istennek nem tartott sokáig. Össze pakoltunk és a bejárat felé vettük az irányt, ahol az alagút előtt egy nagyon kulturált családias grill étterem található. Az étlap nem túl vastag, a választék sem olyan nagy, ettől függetlenül mindenki megtalálja rajta a neki megfelelő ételt.

És hát itt rá is térnék a lényegre az a kevésnek mondható kínálat minőségben, ízekben páratlan! Miután kellemes vacsoránkat elfogyasztottunk siettünk a buszhoz mert ugyanis Laci megnézte és óra 21 perckor jön a járat úgy hogy van 10 percünk átsétálni... amivel nem is lett volna baj ha nem 20:21-et nézte volna mert már rég 21:10 volt. Nem baj megvárjuk... na ebben a pillanatban újra szakadni kezdett az eső  amivel megint csak nem lett volna gond, ha nem az egyetlen olyan buszmegállót választjuk ahol nincs tető... így hát kicsit ázott verébként sikerült visszaérnünk a hotelbe.

Ízelítőnek pár képet mellékeltem a mai beszámolóhoz a többi képet ami már most meghaladta a 300-at majd holnap tenném közzé!