Boosensee után Bara Laci barátomnak támad egy olyan kósza ötlete, hogy mi lenne ha ellátogatnánk a Tuning Expo-ra, Saarbrückenbe.

Hosszas tanakodás után eldöntöttük,hogy neki vágunk. Laci neki is állt leszervezni mindent Sven-nel (Boodensee Tuning Showdown főszervezője) a nyelvi nehézségek leküzdése, és egyebek megbeszélése drága i érdeme!

Szerda délutáni indulást beszéltünk meg, amit én ismét szokásos EZ Wash mosóban a Lurdy ház mélygarázsában indítottam ahol ismét ragyogóvá varázsolták a kis Onyx Audit. A szokásos és elmaradhatatlan szeretetcsomag után parkolás vissza az autóba és indulás!

Bara Lacival az M1-M7 közös bevezetőjén találkozunk és indultunk neki a nem túl érdekfeszítő 1.140 km-es útnak.

Első pihenőnk a határ előtti utolsó benzinkút volt, ahol búcsúkép pen gyorsan ettünk is egy jó kis gulyás levest, majd egy kis műszaki ellenőrzés és indulás tovább.

Rögtön ahogy átértünk, talán ha 100 km-t tudtunk még menni, a napsütést kellemetlen szél és eső váltotta fel. Így utunk elején mindjárt kaptunk hideget-meleget egyaránt.

Bécs déli része felé haladva a combo ablaktörlője bemondta az unalmast....(kicsit Murphy).... Mit ad isten mire sikerült megszerelni hogy a motor mozgassa a lapátot addigra elállt az eső és hét ágra sütött a nap!

De legalább letudtuk a kötelező műszaki hibát is.

Mire a német határhoz értünk igen csak ránk sötétedett. Nürnberg közelében mar kissé álmosan a belső sávban haladtam, amikor a sötétségből egy tizedmásodperc alatt világosság borította be az autómat ugyanis pont éjjel 1-kor kell tesztelni a legújabb S8 vagy RS8-ast. Sajnos pontosan nem tudtam megállapítani, mert rajta volt az a gyönyörű fantom fólia, hogy ne lehessen látni a vonalait. De az biztos hogy minimum 8 henger dübörgött benne, turbóval. Egy pár percig haladtunk egymás mellett - kis Activity, aztán padló és egy tized másodperc alatt hagyott állva 140-nél....

Ennek örömére a következő parkolóban megálltunk aludni egy pár órára. Sikerült is... nem kevesebb mint 5 órára kidőlni.

Ébredés, gyors, megérdemelt reggeli a benzinkút melletti kis étteremben és irány a végcél. Mielőtt a helyszínre mennénk átvettük szobánkat, gyors fürdés és irány az Expo!

Kis nehézséggel de gyorsan megtaláltuk a helyet ahol a biztonságiak egy külön elkerített részre terelik az összes autót, ugyanis az expo csarnokaiba csak és kizárólag negyed üzemanyagtankkal és autónként 1 db poroltó készülékkel lehet beállni, amit mindenkinek hoznia kell, ezt előre közlik mindenkivel  (persze, hogy otthon hagytam).

Sikerült megértetni a biztonságival, hogy bent van a csomiban az a poroltó.... :/ de aztán csak elhitte!!!

Következő kérdés: - Autó mosási lehetőség????
A válasz nem túl biztató - Nincs, nem tudja!!!
- Hurrá!!!

Akkor keressünk egy mosót! Hál'istennek kb 5 perc alatt megvolt eés már tisztulhattunk is újra!!!

Mosás után vissza megkeresni a helyünket. A 13 csarnokból a harmadikban kaptunk helyet: 40 m2-t a két autónak. Ezt is a mellettünk álló két Renault-s sráctól kaptunk, ugyanis későn regisztráltunk az Expora ezért csak kint lett volna hely. De mivel itt olyan közösség van a tuningosok közt, hogy amint meghallották ezt, kb 4-5 helyet is kaptunk bent de sajnos külön péaccra. Viszont a két francia autós úriember felajánlotta a standuk felét hogy együtt lehessen a két autó!!!

Ezúton is nagyon hálásak vagyunk nekik hogy ismeretlenül is ilyen kedvesek voltak sőt a stand építés közben is rengeteget segítettek nekünk!!!

Ezekkel a pozitív élményekkel zártuk a nulladik napunkat!

Folytatása következik!