Úgy tűnik, nem csak a több okból is nagyon várt Fast & Furious 7 lesz a 2015-ös év autós mozija. A Comic Con utolsó napján - ahol Batman Corvette-jét is kiállították - került bemutatásra a következő Mad Max hihetetlenül ütős trélere, amit látva egyszerűen kötelezően megnézendő darab lesz a Fury Road!

A 70-es évek vége, 80-as évek elejének kis költségvetésű, de annál nagyobb sikerű Mad Max filmjei, valamint főleg a benne szereplő járműszörnyetegek évtizedekre meghatározták a poszt-apokaliptikus filmek világát, rengeteg hasonló mozi készült a trilógia nyomdokain.

A folytatás már a 80-as években szóba került, azonban a rendező, George Miller csak 2003-ban jelentette be, hogy a film eljutott az előkészítési fázisig. Az ezt követő években a forgatás számos tényező - többek közt az időközben kitörő második Öbölháború - miatt csúszott, majd csak 2009-ben kezdődött el újra a forgatási helyszínek keresése.

Az első részeket még az ausztrál sivatagban vették fel, ami a csapadékos időjárás miatt váratlanul kizöldült, így az eredeti helyszínek helyett a folytatáshoz Namibiára esett a választás.

Az utolsó epizód óta eltelt több, mint 30 év alatt a hajdani főszereplő, Mel Gibson is kiöregedett már a szerepből, így míg 2003-ban még az ő neve volt a porondon, Max szerepét immáron a Sötét Lovagból ismert Tom Hardy kapta.

Annyi biztos, hogy a 2015. május 15-ére várt Fury Road már az előzetes alapján is hihetetlenül látványos lesz - gyakorlatilag az egész film nem más, mint egy folyamatos, véget nem érő autós-motoros hajsza. Külön növel a látvány értékén, hogy a jelenetek terén amit csak tudtak, eredetiben vettek fel, minimális számítógépes animáció bevetésével.

Na és ezek a brutális járművek... legyen már jövő május!