Sziasztok!

Nem is tudom hol kezdjem! Meg próbálom a legeslegelején. 2015-ben megvettem életem első autóját, ami egy Golf III. 1.9 TDI 1Z. Az előző tulaj teljes egészébe Carbon fóliázta az egész autót, ami sajnos nagyon rottyon volt. Így gondolkodtam vagy telibe fújom a nyáron vagy újra lesz fóliázva. Azután élveztem és ki sem szálltam belőle hetekig, eközben észrevettem, hogy a fűtésem egyszerűen elment, majd utána néztem hogy miért. Mint kiderült ez típus betegség, hogy a terelőlapátokról lefúja a szivacsot és újra kell szivacsozni. Ezután neki is álltam -12 fokba. Siker! Szuper érzés volt, hogy végre újra élvezhettem négy keréken a mindennapjaimat.

Mikor vége lett a télnek előjöttek a rozsdák, de olyan szinten, hogy le kellett raknom mert életveszélyesek voltak az első nyúlványaim.

Mind a 2 első nyúlványom így nézet ki.. :(

Felkerestem egy nagyon jó lakatost, aki szinte teljesen kilakatolta az autóm. Mind a 2 első nyúlványt, 2 küszöb, jobb hátsó lámpa alatti részt és a taposókat. Aztán lejárt a műszaki is pont, hát akkor legyen már valami más szín ha már a Carbon fólia elég ramaty állapotban van. Nézegettem a Montana-t és nagyon megtetszett a narancs majd  megrendeltem belőle 15 flakonnal meg 3 flakon feketét. Szereztem bele új műszerfalat, Golf IV. Cabrio üléseket. Szétkaptam darabokra majd neki álltam levakarni a fóliát, utána felcsiszoltam, kigitteltem plusz kapott egy fürert. Aztán lefestettem narancsra majd a tetejét  feketére. Neki is álltam összerakni. Ez idő alatt kerestem Dual Round lámpákat, de mivel nem nagyon találtam kapott egy Vento Frontot, motortartó bakokat,  új fékeket elől-hátul, új torony csapágyakat, hátul torony szilenteket, komplett futómű felújítást. Ez az készen van ! Béreltem egy autómentőt és elvittem műszakira, ahol sikeres lett a vizsga.

Éreztem hogy valami még mindig nem az igazi majd ránéztem és belefogtam. Kezdtem egy komplett LED beltér világítással. Aláraktunk egy 60-as nyitott kipufogót kapott egy hátsóablak sötétítést, meg 17"-es kerekeket 205/40-es Pirelli nyári gumikat majd egy 60/40-es TA Technix futóművet. Mikor már azt hiszem, hogy készen van hát nagyon nincs... Folyamatosan érnek el a 24 éves víz csövek.. majd betilt a turbó és stb.. Víz csöveket kicseréltem meg a légtömeg mérőt és a turbónyomás szabályzót. Újra lett vákuum csövezve minden. Na végre kész. Persze... 800 ezer km van az autómba és büszke vagyok rá.. Neki indultam egy 700km-es túrának mikor fél úton megállt a motor.. Nagyszerű, megint autómentő majd kiderült a vezérlés és a feszítő görgőm elszállt és átugrott a vezérlésem.. Boldog vagyok nagyon... Kerestem motort pár nap múlva el is hoztam egy 1Z-t. Átraktuk, indul zsír minden.. Csak megint én hittem azt.. :D  Háromszor cseréltem kormányművet mert vagy nem működött amit hoztam vagy folyt az olaj mint állat. De motorikusan már rendbe vagyunk és minden a helyén.

Ezután jött a bassface utáni őrület. Egyszerűen megőrültem a nagy zenéért. Egyik haverom pont árulta a versenyre épített zenéjét, mert eladta a kocsiját. Rá is kaptam és megvettem rögtön. Beépítettük, király szól olyat a fejem leszakad. :D Másnap le is éget. Hmm... Ki derült a kocsi 86AH akkumulátora nem felel meg ennek a kategóriának, mert 760 Amper csak amit tud. Erősítőt megcsináltatom, közben veszek egy 5000 Amperes akkumulátort, ami nagyon bikának számít. Pont jött egy verseny Abaújszántón, be is neveztem. Nagyon izgatott voltam, mivel első versenyem stb.. Rengeteg új élmennyel gazdagodtam és remek meglepetés ért mikor bemondták hogy  3. -dik helyezést értem el 143,9db-el.

Nagyjából ennyi a kocsim története. Szeretnék még egy pár dolgot, Phase 1 hűtőrácsot, állítható futóművet (Gewinde -t), 502 csúcsokat, 1749 turbót na meg egy chip