2016 Ősszel döntöttem el, hogy bele fogok az autó felújításába. Próbáltam törekedni arra, hogy minnél több mindent én csináljak meg de a karosszéria munkát és a fényezést szakemberre akartam bízni.  Szerencsére volt a közelemben egy mk3 guru aki már a sokadik autót menti meg a roncsteleptől. Az autó belsejét teljesen kipakoltam és még mielőtt le adtam volna a szakinak a fűtésboxot teljesen felújítottam amit majd részletesen is le írok hogyan csináltam. 

Az autó karosszériájával voltak aztán bajok. A taposoknál lehetett látni a talajt. Egy autó örült számára ezek a képek felkavaróak.

A motorhoz szerencsére nem kellet nyúlni mert tökéletesvolt ! Olaj és víz fogyasztás nulla. Nem csörög nem zörög.

Futóművet még az előző tulaj cserélte ki a vr6 5X100 -asára. Első szilentezésen kivűl mást nem is nagyon kellet csinálni.

Az oszloptakarók feketére lettek lefújva plasti dippel. 

Tetőkárpitot nem lehetett felújítani ezért kellet vennem egy másikat. Facebook -on találtam egy srácot aki ilyeneket gyárt. Tökéletes és nagyon masszív.

Az autó mind két ajtaja menthetetlen volt az alját meg ette a rozsda úgy hogy ez is cserélve lett. Vento front szanaszét volt tőrve úgy, hogy az is cserélve lett a hűtőráccsal együtt.

Itt már azért látható volt az alagút vége de még közel se volt kész.

Nem volt motorbúrkolatom ezért vettem egy bontottat és felújítottam.

Felnit egyenlőre nem akartam másikat ezért a meglévő Seat sport top felnit újítattam fel és kapot a Seat logó helyére egy Volkswagen logót.

Vissza kaptam az autót a szakitól. Belűlről üres de kivűlről csodás ! 

Elől új szönyeg a régi megy alulra plusz szigetelésként.

Végre bent van a belseje is.

És KÉSZ ! (Soha nem lesz amúgy teljesen kész, mindig lesz valami)


Van videó is.