Hosszú lenne már felsorolni is, hány autónkra választottuk a Federal gumiabroncsait akár a céges vasak, akár magánautóink tekintetében az elmúlt évek során. Az AMTS-en átépített autóink közül a Passat és a Golf is ezt viselte, ez kerül hamarosan az idei Mustangra és most bepróbáltuk a VOSSEN-es demóautóra, a 370Z-re is.

20 colos garnitúráról és 320 lóerős autóról beszélünk, így közel sem volt mindegy, mi kerül fel - na de ha Kerényi Ádám versenygépén is jól vizsgázik ez a márka, olyan nagy baj talán nem lehet. Ha pedig az árakat nézzük, még jelenleg is tart a hazai importőr AMTS-es akciója, így pofátlanul jó árakon szerezhetők be a nagy teljesítményű, prémium változatok is (igen, ez egy kis burkolt reklám volt, de tényleg érdemes megnézni az árakat).

Természetesen 595 EVO került fel, hátul 285/30, elől 245/35-ös méretekben. Érdekes, hogy a Federal abroncsok gyárilag cirka 4 mm-el szélesebbek, mint az azonos méretű konkurens termékek. Hogy emiatt, vagy a vadonatúj garnitúra miatt érzem komfortosabbnak tőle a mindennapokat, kérdéses (a régi Pirelli-szett mondjuk elég kopott volt már), de tapadásban, viselkedésben és zajban egyelőre nagyon pozitív az összkép.

Folyt. köv. szemcsó