Éjszaka Pest felé az M5-ösön mindenre számít az ember, leszámítva egy kék alvázneonnal és felnyitott Lambo-ajtókkal parkoló ötödik generációs Ford Mustangot a leállósávban. Sőt, nem is volt egyedül: további három Mustang, valamint szívdobogtató csemegeként két 1973-as Skyline - vagy ahogyan még ismerhetjük: Datsun 240K GT - sorakozott Kecskemét magasságában vészvillogózva.

Első blikkre azon gondolkoztam, hol lehet a környéken valamilyen veterán és / vagy tuningtalálkozó, ahonnan éppen hazafelé tarthatnak, de aztán a következő kúton beértek minket.

Az autók egyenesen Kuwaitból gurultak idáig, valamiféle Gumball-szerű ralin vesznek részt több ország érintésével, a végcél pedig London, illetve Párizs. Mindegyikben három - egyébként nagyon közvetlen - arab úriember utazott, a nyelvi nehézségek miatt többet azonban nem sikerült megtudni a túráról. Az autókon az útvonal mellett felmatricázott "NO SPEAK ENGLISH" feliratból mondjuk ez utóbbi is sejthető volt nevet

Egyik gép sem volt gyári állapotú, sem motorilag, sem optikailag (volt egy ROUSH tuningos is), a csomagtérfedélre igazi oldschool módon felkötött csomagokkal hihetetlen látványt nyújtottak.

Sajnos csak a mobilom volt nálam, ezt tudtam kihozni a dologból képek terén :) Aki esetleg tud valami bővebbet róluk, megírhatná, neten nem találtam hirtelen semmi hasonlót (Kuwait-London repülőjegyeket annál inkább).