A fékcsőproblémák letudta után, Daniel és Christian végre hozzáláthatott a projekthez rendelt alkatrészek kicsomagolásához. Már itt látszik, hogy elég kemny kis tuning gép lesz a DD.2JZ, a motorcserét leszámítva is!

A lista igencsak méretes: eredeti Toyota vízpumpa és vezérműszíj-feszítő, Gates RPM vezérműszíj, ATI főtengelycsapágy, SARD 850cc injektorok, Mishimoto G-Line intercooler, kipufogócsövek, TiAL Sport lefújószelepek, Garett leömlő és GTX4088r turbó.

A csapat egy percet sem tud várni a felhasználásukkal: első körben a SARD injektorokat szerelik be, ezzel kimaxova a szívó oldalt.

A turbó felszereléséhez egy kicsit faragni kell a leömlőkön, de ez is pikk-pakk megvan.

Miután a szíjtárcsát eltávolították a főtengelyről, a forró vízben felmelegített ATI főtengelycsapágy is a helyére kerül.

A befejező lépés mára pedig a megerősített fogasszíj felfeszítése a helyére. A java azonban még csak ezután következik majd!

Ha tudsz egy kicsit németül, nézd meg a kapcsolódó videót is!

A Dotz megcsinálja!

A Dotz rendszeresen szolgáltat friss infókat a DD2.JZ prototípus fejlesztéseiről, mely során 2JZ motor és megannyi extra tuning kerül egy BMW Z4 kupéba. Mindezt magyar nyelvű blog formájában a Carstyling.hu-n követhettek nyomon a következő hetekben-hónapokban. Kattints ide és nézd meg a teljes sztorit!

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

 

Sőt, még nyerhetsz is!

A Dotz hazai képviselete, az Alcar Hungária Kft. játékkal is alátámasztja a nem mindennapi eseményeket. Kéthetente egy-egy remek ajándékot sorsol ki a DD2.JZ posztok megosztói között, az aktuális ajándék pedig nem más, mint egy eredeti DOTZ szerelőkesztyű (L-es méretben). Amit tenned kell a megnyeréséhez az a következő:

  1. oszd meg ezt, vagy bármelyik DD2.JZ építéssel kapcsolatos bejegyzést, vagy facebook bejegyzést (itt találod az összeset) a facebook oldaladon 2018. február 21-ig!
  2. a bejegyzéshez bármilyen szöveget írhatsz, viszont nagyon fontos, hogy tedd a végére a #dotz2jz hashtaget!
  3. szintén nagyon fontos, hogy a bejegyzésed elérhetőségét állítsd nyilvánosra - "bárki a facebookon, vagy azon kívül" - mert így fogjuk mi is látni, hogy megosztottad
  4. Érdemes továbbá beláljkolni az Alcar Hungary Facebook oldalát is, hogy rögtön értesülj a friss bejegyzésekről!