DD.2JZ projekt fontos mérföldkőhöz érkezett az előző részben, hiszen a japán blokk remekül passzol a bajor kasztniban neki szánt helynek. Azonban, ahogyan várható volt, azok a fránya rögzítési pontok egészen máshol vannak a két autóban, így Daniel és Christian kénytelenek kialakítani a saját motor- és váltórögzítésüket.

Első körben a motor közös erővel pontosan a motortér közepére pozícionálják, a rögzítési pontokat csak ezt követően tudják belőni. Már itt látszik, hogy rengeteg munka lesz még ezzel!

Az új felfüggesztések minden egyes fém alkatrésze külön kihívás a csapatnak. Nem csak a mérnöki precizitású hegesztés, vágás és hajlítás okoz hosszú órányi elfoglaltságot, hanem maga a rögzítések megtervezése is.

Nem csak funkcionálsan, de optikailag is tökéletesen kell sikerülnie a végeredménynek. Chrisitan - amellett, hogy a DD2.JZ projekt egyik kulcsfigurája - egyúttal a DOTZ felnik dizájnere is házon belül, így okkal elkötelezett a mutatós külalak mellett.

A nehéz nap utolsó nagy akadálya a hatfokozatú sebességváltó házasítása a BMW kasztnival. Ez is vastagon egyedi megoldásokat igényel,  így végül a teljes rögzítési rendszer saját fejlesztésű lett a DD2.JZ alatt. Emellett pedig még jól is néz ki!

 

Ha tudsz egy kicsit németül, nézd meg a kapcsolódó videót is!

A Dotz megcsinálja!

A Dotz rendszeresen szolgáltat friss infókat a DD2.JZ prototípus fejlesztéseiről, mely során 2JZ motor és megannyi extra tuning kerül egy BMW Z4 kupéba. Mindezt magyar nyelvű blog formájában a Carstyling.hu-n követhettek nyomon a következő hetekben-hónapokban. Kattints ide és nézd meg a teljes sztorit!

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

 

Sőt, még nyerhetsz is!

A Dotz hazai képviselete, az Alcar Hungária Kft. játékkal is alátámasztja a nem mindennapi eseményeket. Kéthetente egy-egy remek ajándékot sorsol ki a DD2.JZ posztok megosztói között, az aktuális ajándék pedig nem más, mint egy eredeti DOTZ szerelőkesztyű (L-es méretben). Amit tenned kell a megnyeréséhez az a következő:

  1. oszd meg ezt, vagy bármelyik DD2.JZ építéssel kapcsolatos bejegyzést, vagy facebook bejegyzést (itt találod az összeset) a facebook oldaladon 2018. február 21-ig!
  2. a bejegyzéshez bármilyen szöveget írhatsz, viszont nagyon fontos, hogy tedd a végére a #dotz2jz hashtaget!
  3. szintén nagyon fontos, hogy a bejegyzésed elérhetőségét állítsd nyilvánosra - "bárki a facebookon, vagy azon kívül" - mert így fogjuk mi is látni, hogy megosztottad
  4. Érdemes továbbá beláljkolni az Alcar Hungary Facebook oldalát is, hogy rögtön értesülj a friss bejegyzésekről!