fékcsőproblémák letudta után, valamint a projekthez rendelt alkatrészek kicsomagolását követően, Daniel és Christian a projekt egyik legfontosabb állomásához érkezett: itt az ideje a 2JZ szívet belepróbálni a BMW Z4 motorterébe. A DD.2JZ projekt lényege maga a motorcsere, de ahogyan számítani lehetett rá, semmi sem megy olyan egyszerűen!

Még mielőtt a blokk a helyére került volna, a fiúk installálták a kéttárcsás kuplungot a váltóhoz. Illetve csak próbálták, mert egy elég fontos szerszám, a kuplung központosító bizony hiányzott, ebben a formában pedig ismét kínkeserves órák következtek.

Hosszas erőlködés, próbálgatás és persze szentségelés árán - amit itt videón is megnézhettek - megoldották a dolgot az eszköz nélkül, a váltót így végre össze tudták építeni a motorral. Következhetett a nagy mutatvány!

Hihetetlen, de az eddigi hosszas bütykölés végül meglepően gyümölcsöző eredményt hozott: az olajteknő cseréjét követően, a 2JZ.GTE blokk tökéletesen passzol a BMW kasztnijába, bármilyen további reszelgetés nélkül. Fontos mérföldkő ez a projekt történetében, de még messze a vége...

Ha tudsz egy kicsit németül, nézd meg a kapcsolódó videót is!

A Dotz megcsinálja!

A Dotz rendszeresen szolgáltat friss infókat a DD2.JZ prototípus fejlesztéseiről, mely során 2JZ motor és megannyi extra tuning kerül egy BMW Z4 kupéba. Mindezt magyar nyelvű blog formájában a Carstyling.hu-n követhettek nyomon a következő hetekben-hónapokban. Kattints ide és nézd meg a teljes sztorit!

Mit érdemes tudni az Alcar-ról?

A Dotz, AEZ, Dezent és Enzo márkát itthon az Alcar Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az Alcar Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

 

Sőt, még nyerhetsz is!

A Dotz hazai képviselete, az Alcar Hungária Kft. játékkal is alátámasztja a nem mindennapi eseményeket. Kéthetente egy-egy remek ajándékot sorsol ki a DD2.JZ posztok megosztói között, az aktuális ajándék pedig nem más, mint egy eredeti DOTZ szerelőkesztyű (L-es méretben). Amit tenned kell a megnyeréséhez az a következő:

  1. oszd meg ezt, vagy bármelyik DD2.JZ építéssel kapcsolatos bejegyzést, vagy facebook bejegyzést (itt találod az összeset) a facebook oldaladon 2018. február 21-ig!
  2. a bejegyzéshez bármilyen szöveget írhatsz, viszont nagyon fontos, hogy tedd a végére a #dotz2jz hashtaget!
  3. szintén nagyon fontos, hogy a bejegyzésed elérhetőségét állítsd nyilvánosra - "bárki a facebookon, vagy azon kívül" - mert így fogjuk mi is látni, hogy megosztottad
  4. Érdemes továbbá beláljkolni az Alcar Hungary Facebook oldalát is, hogy rögtön értesülj a friss bejegyzésekről!