Üdvözlünk az arénában, halandó :)

Ez a rovat annak érdekében jött létre, hogy az oldalunkra feltöltött autók között egy, a többség által elfogadott sorrend jöjjön létre. Ezt a besorolási rendszert nevezzük ezentúl carStyling.com toplistának. Az aréna segítségével ezen a listán tudsz autóddal előrébb vagy hátrébb kerülni.

 

Szabályok


A játékban kizárólag a user autók közt szereplő gépek vehetnek részt, és csakis a regisztrált felhasználók szavazhatnak egy-egy autóra. Az aréna alapja a kihívási rendszer, ami a következőképpen működik:

 

Amennyiben nem vagy elégedett a helyezéseddel, kihívhatsz egy, a ranglistában előtted lévő autót, amit kevesebbre tartasz a saját gépednél. Amennyiben létrejön a kihívás, az autód a rákövetkező napon "megküzd" a kihívott féllel, és amennyiben győzelmet arat, elé kerülsz a listában.

 

A párbaj menete szavazás útján történik és az aréna menüpont alatt kísérhető figyelemmel. A regisztrált userek a két küzdő fél közül kiválaszthatják, melyiket tartják jobbnak a másiknál, és arra az autóra adhatják le voksukat.

 

A kihívások szabályai

 • Egy párbaj egy napig, 0:00-23:59-ig tart.
 • A másnapi párbajok közé előző nap 23:59-ig lehet benevezni
  Egy user a ranglistaban a top 100-on belül a maximum 10 hellyel előrébb lévő autót hívhatja ki. A top 100-on kívüli user bárkit kihívhat, aki maximum 50 hellyel előrebb van nála (tehat pl a 101-edik kihivhatja az 51.-et) Mindezek mellett az 1. helyezettet csak a 2. helyezett, a 2. helyezettet csak a 3. helyezett hivhatja ki.
 • Az általad aktuálisan kihívható autók adatlapján, valamint a listában a nevük mellett is egy "kihívom" linket fogsz találni.
 • Vereség esetén ugyanazt az autót kihivni még egyszer csak 1 héttel később lehet, és ugyanúgy, egy autót visszahivni csak 1 héttel az előző párbaj után lehet.
 • a kihívott autó 1 napig védettséget élvez, viszont lehet aznap kihivó, a kihivó autó pedig 1 napig nem hívhat ki új embert, csak őt hivhatjak ki.
 • a kihivott autó emailcímére egy levél megy a kihivás pillanatában, hogy időben értesüljön a másnapi küzdelemről. A párbajt lemondani nem lehet.
 • a győztes autó a toplistaban a legyőzött autó helyére kerül, az pedig értelemszerűen egyet visszacsúszik.
 • a frissen regisztrált autók a lista alján kezdenek.

A szavazás szabályai

 • a szavazásban csak regisztrált felhasználok vehetnek részt.
 • a kihívó és a kihívott sem szavazhat a saját autójára
 • az autók szavazáskor pontokat kapnak. A pontok mennyisége attól függően változik, hogy mennyi "öreg róka" tulajdonosuk az oldalon - ergó hány csillaggal rendelkezik.
 • Értelemszerűen egy párbaj során a több pontot összegyűjtött autó nyer. Egál végeredmény esetén a kihivó automatikusan veszít.
 • Párbaj során nincs lehetőség az autó eltávolítására a listáról.

Vitás esetek és automatikus kihívások

 

Maga a szavazás anonim módon működik, viszont a kétes és csalásgyanús esetek elkerülése végett log készül a leadott voksokról. Amennyiben a csalás ténye kiderül, a párbaj érvénytelennek lesz nyilvánítva. Így értelmetlen próbálkozni pl. többszörös regisztrációval vagy bármilyen más aljas trükkökkel.

 

Az aréna szavazást - és az ehhez szorosan kapcsolódó pontozást - bármiféle scripttel, programmal manipulálni, automatizálni szigorúan tilos! Akit egyszer is hasonló tevékenységen kapunk, az összes eddigi párbaját érvénytelenítjük, a felhasználó pedig az oldalról történő kitiltásra számíthat.

 

Azok az autók, akik szemmel láthatólag rossz helyen szerepelnek a listán, és tulajdonosuk huzamosabb ideig nem hív ki vele senkit, automatikusan összesorsolásra kerülnek egy náluk előrébb található géppel. Ugyanígy, a frissen regisztrált autók - amennyiben regisztrációjuk napján nem hívnak ki senkit - automatikusan összesorsolódnak valakivel.

 

Amennyiben további kérdéseid lennének az arénával kapcsolatban, az info@carstyling.hu címre várjuk leveled.