Az AMG One egy közútra tervezett szupersportkocsi, ami tulajdonképpen egy F1 gép, utcára. Ebből pedig egyenesen következik, hogy ez megint a gazdagok játékszere lesz. Egyes hírek szerint 2,7 millió dollár lehet majd az ára, azonban alaposan megvárakoztatják a megrendelőket, mivel 2022-re csúszott az első darabok átadásának dátuma. Attól mondjuk nem kell félni, hogy tömegcikk lesz, mivel mindössze 275 darabot fognak gyártani belőle és mindet eladták már. 
 
A CLK-GTR és CLR óta ez az első szupersportkocsija a gyártónak és a késés miatt egy limitált példányszámban gyártott, AMG GT Black Series-t kínál a cég kárpótlásként, ami a P One Edition névre hallgat és ugyanaz a Petronas dizájn található rajta, mint a Mercedes W11 F1 versenyautón. (egyébként önmagában ez a fényezés 50.000 dollárba kerül.) 
 
Az AMG One-t 1,6 literes PU106C E-turbo V6 motor hajtja, amit MGU-H turbóval szereltek és kiegészítették egy MGU-K elektromos motorral és még két elektromos motorral az első tengelyen. A motor alapból 748 lóerőt ad le, ehhez még hozzájön 161 és 121 lóerő és még 322 a két első elektromos motor által. A teljes teljesítmény így 1242 lóerő, ami azért elég durván hangzik! 
 
Legutoljára Münchenben mutatták be a modellt, a Mercedes-AMG GT 63 S e-Performance társaságában, ami jelenleg a legerősebb AMG modellnek számít a palettán, 2021-ben természetesen. 
 
Ilyen autót maximum kiállításokon láthatunk majd, mert szerintem túl sokan nem fogják utcán használni a több mint 1000 lóerős csodagépet, viszont ha ezzel szájraesik valaki, akkor az tuti nagy port fog kavarni! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. szeptember 21.)

Forrás: GT Spirit